Visitpyhaluosto_canoes

Pyhän tunturiloma perheille

PYHÄ - KAKSIN VERROIN ELÄMYKSIÄ TUNTURITIEN VARRELLA

Tervetuloa lomailemaan Pyhälle koko perheen voimin! Pyhätunturi tarjoaa nähtävää ja koettavaa niin vauhdikkaille viikareille kuin rauhallisemmasta menosta nauttivillekin. Samalla reissulla kannattaa pistäytyä myös naapuritunturissa Luostolla. Sinne johtaa kansallispuiston halki kulkeva Tunturitie, jonka varrelta löytyy vastakohtien Pyhä-Luosto ja yhden loman aikana kokee kaksin verroin elämyksiä.

Perheet_maastopyöräily_pyha

Villi, mutta niin lempeä

Pyhätunturi tunnetaan komeista kivikkoisista keroista ja kuruista. Niitä ihailemaan pääsee näppärästi perheen pienimpienkin kanssa Kultakeron huipulle nousevalla maisemahissillä. Huipulla seikkailua jatkaa Huttu-Ukon taidereitti mielikuvituksellisine veistoksineen ja huimine keinuineen. Pyhän kuruista helpoiten saavutettava on luonnon oma amfiteatteri Aittakuru. Tunturitien toisessa päässä voi kavuta Ukko-Luostolle, jonka valloitusta helpottavat rakan päälle rakennetut portaat.

Aittakuru

Pyhäkuru seikkailupuisto Tajukankaalla on villimpien viikareiden ehdoton suosikki. Lempeää vastapainoa seikkailulle Tunturitien toisessa päässä tarjoavat Luoston Ametistikylpylän rentouttavat aallot ja poreet.

Pyhakuru-seikkailupuisto

Ikuinen, mutta hetkessä kiinni

Pyhän tunturit ovat jäänne maailman vanhimpiin kuuluvasta vuorijonosta. Luontokeskus Naavan näyttelyssä Pyhän matkailukeskuksen ytimessä voi oppia lisää alueen historiasta ja luonnosta. Luostolla Lampivaaran ametistikaivoksessa pääsee puolestaan kaivamaan omin käsin miljoonia vuosia vanhoja jalokiviä.

Pyhällä on kaikkea mitä moderni lomailija kaipaa: ravintoloita, majoitusta mökistä boutiquehotelliin ja aktiviteetteja frisbeegolfista maastopyöräilyyn. Palveluja kehittäessämme vastuullisuus ja kestävyys ovat etusijalla. Luontoa ja ympäristöä suojelemalla varmistamme, että Pyhätunturi säilyy myös tuleville sukupolville.

ravintolat_pyha

Toteutettu TEMin kautta Alueiden matkailuelinkeinon elpymistä edistävällä hankerahoituksella #matkailualueetnousuun. Tutustu tarkemmin.

Kesämökki Pyhältä

Kelorivitalohuoneisto 
Tupa ja parvi
Hinta alkaen 140 €/vrk, sisältäen loppusiivouksen

Kelorivitalohuoneisto tai mökki
1 mh ja parvi
Hinta alkaen 150 €/vrk, sisältäen loppusiivouksen

Pyhähipusta löytyy noin 100 viihtyisää loma-asuntoa ja lisäksi pyörävuokraamo.
Lisätietoja info@pyhahippu.fi tai puh. 016 882 820.

mökki