Pyhän Pohjoisrinteet

Pyhän suosituille Pohjoisrinteille avautuu uusi seikkailullinen rinne

Pyhän suosituille Pohjoisrinteille avautuu uusi seikkailullinen rinne

Pyhän suosituille pohjoisrinteille avautuu uusi, 2000m pitkä rinne, jolla on leveyttä 7-10 metriä.

Rinne kulkee upeiden kansallispuistomaisemien äärellä suositun Pohjoisen Sinisen rinteen lähellä. Rinteen rakennusvaiheessa on mukailtu mahdollisimman paljon luonnonmuotoja. Rinne palvelee kaikkia Pyhän asiakkaita; myös vapaalaskijoita, jotka pääsevät rinnettä pitkin helposti suosituille Pohjoisrinteiden vapaalaskualueille. 

Puolivälissä rinnettä on mahdollista pysähtyä tauolle Pohjoisrinteiden laavulle, jossa talvisaikaan voi tervehtiä myös poroja. 

Pohjoisrinteillä myös uusi Pohjois-Express-tuolihissi palvelee asiakkaita koko kauden, pohjoisrinteiden avaustavoite on joulukuussa 2.12. eli reilusti aikaisempaa aiemmin. 

Lisäksi Pyhälle tehdään useita tunturialueella liikkumista helpottavia reittejä, kuten Pohjoisen Punaisesta rinteestä Etupuolen Siniseen rinteeseen, jolloin Pohjois-Express -hissiltä pääsee kätevästi siirtymään Pyhän eturinteiden puolelle. Pohjoisen Punaisesta rinteestä Pohjoisen Siniseen rinteeseen pääsee jatkossa myös kulkemaan sujuvasti.  

Etupuolen Sinisestä rinteestä rakennetaan uusi siirtymäreitti Polar-rinteeseen, josta on mahdollista siirtyä myös hotellitasanteen tunturikylään käyttämättä Eturinteiden Polar-sompahissiä. 

Pyhälle tulee kaudelle 22-23 myös yksi uusi valaistu rinne, kun Perherinteiden uuden sompahissin viereinen rinne 11 (Pikku-Ukko), saa energiatehokkaat led-valot. 

Viime kaudella avatun Pohjois-Expressin tuulivarmuutta kasvatetaan yläasemalle rakennettavalla tuuliseinällä. 

Pyhän rinteiden avaustavoite kaudelle 22-23 on perjantaina 18.11.2022. Pohjoisrinteiden avaustavoite on lauantaina 2.12.2022. 

Lisätiedot:
Paikallisjohtaja Jusu Toivonen,
Pyhätunturi Oy, puh 0400749512