Huttu-Ukon Taidereitti

Käyntikohteet

Pyhä-Luoston alue, joka sijaitsee Lapissa, tarjoaa monipuolisia käyntikohteita ympärivuotisesti luonnonystäville ja seikkailijoille.

Suosituimpia käyntikohteitamme ovat yksi Suomen vanhimmista kansallispuistoista Pyhä-Luoston kansallispuisto, Ametistikaivos joka on maailman ainoa jalokivikaivos, jossa on mahdollista vierailla sekä Revontulikappeli joka on suomen ensimmäinen turistikirkko ja Pyhän maisemahissi joka vie Pyhän huipulle. Pyhä ja Luoston väliltä löytyy myös Poropuisto Kopara, jossa pääsee tutustumaan porojen elämään omatoimisesti poropolulla. 

Pyhän maisemahissillä pääset kulkemaan Pyhätunturin huipulle ja kokemaan Feel The Peak -elämyksen. Maisemahissi kuljettaa Juhannukselta aina Ruska-ajalle saakka. Talvella Express-hissi kuljettaa hiihtäjät ja jalankulkijat huipulle. Pyhän huipulta löytyvät maisematupa, Ravintola Tsokka ja Huttu-Ukon taidereitti.

Luontokeskus Naavassa on upea ilmainen luontonäyttely Pyhä-Luoston kansallispuiston luonnosta, geologiasta ja kulttuurihistoriasta. Asiakaspalvelusta saat parhaat retkineuvot kansallispuistoon ja lähialueille. Naavassa tapahtuu pitkin vuotta: luontoiltoja, konsertteja ja perheiden suosima patikka-peli. 

Pyhä-Luostolta löydät myös kaksi Frisbeegolfrataa. Pyhän Frisbeegolfrata on 21-väyläinen joka sijaitsee Pyhän hiihtokeskuksen rinnealueella ja rata on monipuolinen ja suunniteltu kaiken tasoisille harrastajille. Kauden avaustavoite on aina juhannuksen tienoilla. Luoston Discgolfpark on 18-väyläinen.