VisitPyhaLuosto-maastohiihto_pyha

Pyhän kevättalvi

Villi, mutta niin lempeä Pyhä tekee pysyvän vaikutuksen.

PYHÄN NOPEASTI PITENEVÄT PÄIVÄT, MUTTA HITAASTI HUPENEVAT HANGET

Pyhä-Luoston maaliskuussa on päivisin yhä enemmän valoa ja aurinko lämmittää lempeästi, mutta öisin voi vielä olla kireä pakkanen. Hankien hupenemista Lapissa saa odottaa vielä pitkään. Lunta Pyhällä riittää usein vähintään vappuun asti, ja parhaista hiihto- ja lasketteluolosuhteista saadaan nauttia maalis-huhtikuussa. Pyhän kevättalvessa laduilla ja Pyhän hiihtokeskuksen rinteissä liikkujien vakiovarusteena nähdäänkin usein aurinkolasien lisäksi leveä hymy.

maastohiihto_pyha

KARU, MUTTA NIIN KAUNIS KEVÄTTALVI


Kevättalven alkaessa lunta on Pyhällä paljon enemmän kuin keskitalvella. Pyhän tunnusomaisten rakkakivikkojen sijaan maisemaa hallitsee hanki, joka tekee maastosta oikeilla varusteilla helppokulkuisemman kuin kesällä – ja etenkin aurinkoisina päivinä suorastaan häikäisevän kauniin. Jos haluat nautiskella lumisesta tunturista ja metsästä leppoisaan tahtiin ja välillä poiketa tallatuimmilta reiteiltä, valitse kulkuvälineeksi lumikengät tai liukulumikengät. Rauhallisesti edetessä ehdit hyvin huomata kuvauksellisimmat kohteet ja kun aurinko lämmittää, laavulla tai latukahvilassa voi pitää taukoa pidempäänkin. Lumikengät tai liukulumikengät voit vuokrata paikan päältä. Tutustu Pyhän vuokravälineisiin.

Pyha-Luosto tunturiaapa_Experience Pyha

BONGAA REVONTULET PYHÄLLÄ


Maalis-huhtikuussa yöt ovat vielä pimeitä ja olosuhteiden osuessa kohdilleen revontulet loimottavat taivaalla komeasti. Kevättalvella ne itse asiassa näkyvät useammin kuin sydäntalvella, joten jos olet haaveillut niiden näkemisestä tai kuvaamisesta, vielä ehdit! Kun saavut Pyhälle, lataa puhelimeesi maksuton Aurora Alert Realtime -hälytysjärjestelmä, joka antaa äänimerkin revontulten ilmestyessä taivaalle. Kaikista mukavin tapa revontulten ihailuun on yöpyä lasikattoisessa kodassa tai iglussa, jossa näkymä taivaalle avautuu suoraan sängystä. Tutustu Pyhän maisemaikkunallisiin majoitusvaihtoehtoihin.

Pyhä Igloos

SEIKKAILIJAN SYDÄN SYKKII VASTAKOHTIEN PYHÄ-LUOSTOLLA!

Pyhän kevättalvi tarjoaa lumen ja auringon lisäksi myös rauhaa ja hemmottelua. Pyhän hiihtokeskuksessa on kaiken tasoisille laskijoille sopivia rinteitä sekä useita luonnonläheisiä seikkailureittejä, joista innostuvat sekä lapset että vanhemmat. Lisäksi alueella on hyvät puitteet vapaalaskulle. Maalis-huhtikuun vaihteessa järjestettävässä Free’ kend -vapaalaskutapahtumassa pääsee kisaaman kukkulan kuninkaallisen tittelistä, oppimaan huippulaskijoilta ja tietysti laskemaan hyvässä seurassa. Tutustu myös muihin Pyhän vapaalaskutapahtumiin. Huhtikuun lopussa vapun aikaan järjestetään jo kolmatta kertaa Pyhä Aisti - festivaali joka tarjoaa musiikkia, laskuesityksiä ja Pyhän Vapun kohokohdan eli allasbileet Pohjoisrinteillä. 

Vauhdin hurmaa keväisillä reiteillä ja vastapainoksi heiman hemmottelua

Talvipyöräilijöille on pyhällä reittejä 40 kilometriä ja hiihtolatuja Pyhä-Luoston alueella 150 kilometriä. Suksilla pääsee käymään vaikka naapuritunturissa Luostolla – ja halutessaan voi palata Pyhälle bussilla.

Vauhdin vastapainoksi Pyhällä voi nauttia myös rauhallisesta, rennosta ratsastusretkestä upeissa maisemissa, viettää saunaillan avantouinnilla ja illallisella höystettynä tai herkutella Pyhän ravintoloissa. Lepopäivän viettoon sopivat erinomaisesti myös myös naapuritunturissa Luostolla sijaitsevan Ametistikylpylän rentouttavat poreet.

Pyhä-Luosto ladut

 

PYHÄ-LUOSTO – IKUINEN, MUTTA HETKESSÄ KIINNI


Pyhä-Luoston tunturit ovat miljardeja vuosia vanhoja. Voit tutustua alueen luontoon ja historiaan luontokeskus Naavassa, josta saat myös ajankohtaista tietoa reittien kunnosta ja lumitilanteesta. Toinen kiinnostava alueen historiasta kertova kohde on Lampivaaran ametistikaivos, jonne pääsee Pyhältä ekologisesti esimerkiksi sähkömoottorikelkan kyydissä. Siellä saat omin käsin kaivaa jalokiven muistoksi vierailustasi.

Pyhän kevättalvessa elävät rinta rinnan vilkas hiihtokeskuselämä palveluineen ja tapahtumineen, sekä ainutlaatuinen luminen tunturiluonto, jossa voi hiljentyä kuuntelemaan erämaan ikiaikaista hiljaisuutta. Meille on tärkeää säilyttää tunturiluonto ja kauniit talvemme myös tuleville sukupolville. Pyhä oli Suomen ensimmäinen hiilineutraali hiihtokeskus. Panostamme edelleen kestävyyteen ja ekologisuuteen kaikessa kehittämistyössä.

Tutustu Pyhä-Luoston vastuullisuuteen

Tutustu Pyhän hiihtokeskuksen vastuullisuusohjelmaan.

Pyhä Ski Resort

Toteutettu TEMin kautta Alueiden matkailuelinkeinon elpymistä edistävällä hankerahoituksella #matkailualueetnousuun. Tutustu tarkemmin.

Kevään majoitustarjoukset

KEVÄTHANGILLE PYHÄTUNTURIIN!

-30% alennus yli viiden yön varauksiin ajalle 6.4.-4.5.2024
Kurula's Resort sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä Pyhän pohjoisrinteistä Pyhäjärven rannalla. Meillä pääset nauttimaan Lapin parhaista puolista omassa rauhassa, mutta lähellä kaikkea!

Kurulas_Resort_suite
Keväthangille Sunday Morning Resortiin

Sunday Morning Resort on ainutlaatuinen, järven rannalla ja Pyhä-Luoston kansallispuiston lumoavassa tunturimaisemassa sijaitseva boutique-hotelli.

Hyödynnä keväthankien alekoodimme "kevat25" ja säästä 25% majoitushinnoistamme! Koodi on voimassa helmikuusta maaliskuun loppuun, pois lukien pääsiäinen.
1.2. - 30.2.2024

Varaukset verkkokaupasta experiencepyha.fi, sähköpostitse sales@experiencepyha.fi, tai soittamalla 050 543 6627. 
Koodilla "kevat25" saat alennuksen.

sundaymorningresort_sauna
Pyhän upeat keväthanget ja Parkside -huoneisto huippupaikalla

Moderni, hyvinvarusteltu ja viihtyisä Parksiden Pyhän Ski-Inn huoneisto parhaalla paikalla Pyhätunturin hiihtokeskuksessa, rinteiden ja palvelujen lähellä.

Hyödynnä keväthankien alekoodimme "kevat25" ja säästä 25% majoitushinnoistamme! Koodi on voimassa varauksille helmikuusta huhtikuun loppuun, pois lukien pääsiäinen.
1.2. - 30.4.2024

Varaukset verkkokaupasta experiencepyha.fi, sähköpostitse sales@experiencepyha.fi, 
tai soittamalla 050 543 6627. Koodilla "kevat25" saat alennuksen.

Parkside_pyha
Helmihangille! 2.4.-5.5.2024

Vietä kevätyöt Pyhä Igloosin design-huoneessa 2.4.-5.5.2024 alkaen 298€ / 2 vrk / 2hlö

Hinnoittelu 2.4. alkaen:

perushinta 169 €

2 vrk 298 €
3 vrk 398 €
4 vrk 498 €
5 vrk 598 €
6 vrk 698 €
7 vrk 798 €

Pyhaigloos_rooms
Keväthanget omat mökin rauhassa

17.2.-12.4.2024
Paritalo- ja rivitalohuoneistot alkaen 825 €/viikko
Erilliset mökit alkaen 845 €/viikko

13.4.-5.5.2024
Paritalo- ja rivitalohuoneistot alkaen 570 €/viikko
Erilliset mökit alkaen 585 €/viikko

Majoitushinnat sisältävät loppusiivouksen.
Liinavaatteet lisämaksusta alkaen 20 €/setti noudettuna.

Varaukset verkkokaupasta pyhahippu.fi, tai sähköpostilla info@pyhahippu.fi, tai soittamalla 016 882 820.

pyhahippu_mokit
Yli 140 vuokramökki Pyhä-Luoston alueella

Laajin valikoima ja paras palvelu. Lähde ikimuistoiselle lomalle Pyhä-Luoston kauniisiin maisemiin ja käytä Lomarenkaan vuokramökkiä loman tukikohtana. Tee kauniita kesävaelluksia ja tunnelmallisia ruskaretkiä – unohtamatta rentouttavaa saunomista ja aikaa läheisten kanssa mökillä. Lomarenkaan kattavasta valikoimasta löydät niin hulppeat huvilat kuin elämykselliset erämökit. Tutustu ja varaa omasi!

Lomarengas_kuva_mokit

Pyhän kevään isot tapahtumat

Freekend Kalle Kutvonen

The Original Free'kend vapaalaskutapahtuma 21.-24.3.

Pyhä Aisti

Pyhä Aisti - festivaali 26.-28.4.2024

Vappu

Pyhän Vappu 27.4.-1.5.2024

Image
Email
Tilaa uutiset
Image
Accommodation
Tarjoukset