Pyhätunturin hiihtokoulu

Soveltava alppihiihto ja Bi-Ski

Pyhätunturin hiihtokoulu tarjoaa myös soveltavan alppihiihdon opetusta ja palveluja.

Soveltava alppihiihto ja Bi-Ski

Pyhätunturin hiihtokoulu on kaudesta 2020–2021 alkaen pystynyt tarjoamaan entistä monipuolisemmin soveltavan alppihiihdon opetusta ja palveluja!

Jalostaja Para Team sponsoroi Pyhätunturin hiihtokoululle paralasketteluun tarkoitetun bi-ski-istumakelkan, joka mahdollistaa laskettelusta nauttimisen itsenäisesti, hiihdonopettajan tai muun ohjaajan avustuksella.

Soveltava alppihiihto ja bi-ski


– Pyhätunturilla laskeminen on pitkien perinteiden takana ja bi-ski-kelkan saaminen opetusvälineistöön antaa mahdollisuuksia myös niille, kenelle laskeminen Pyhällä ei ole ollut mahdollista. Itsenäisesti laskeminen tai ns. elämyslaskeminen eli hiihdonopettajan avustuksella kelkalla tarjoaa huikean kokemuksen uuden lajin parissa Suomen parhaissa rinteissä, sanoo Pyhätunturin hiihtokoulun puheenjohtaja ja soveltavan alppihiihdon opettaja, Tommi Laitervo.

Jalostaja on tukenut nuoria ja nousevia parayleisurheilijoita oman Jalostaja Para Teaminsa kautta vuodesta 2018 alkaen. Tavoitteena on kuitenkin tukea suomalaista paraurheilua ja parampaa arkea myös laajemmin.

– Perheyrityksellemme vastuullisuus ja arjen tukeminen ovat kaiken perusta. Jalostaja Para Teamin kautta haluamme nostaa esiin paraurheilijoiden arkea ja samalla herättää keskustelua paraurheilun asemasta Suomessa. On hienoa olla yhdessä Pyhätunturin hiihtokoulun kanssa tarjoamassa uusia harrastusmahdollisuuksia ja liikkumisen iloa paralaskettelijoille ja arjen sankareille, Jalostajan Jaakko Lundén kertoo.

Pyhätunturin hiihtokoulussa on neljä soveltavan alppihiihdon opettamiseen ja ohjaamiseen koulutettua hiihdonopettajaa. Soveltava alppihiihto tarkoittaa liikuntavammojen lisäksi myös esimerkiksi näkövammaisten laskettelua ja lumilautailua.

– Pyhällä on loistavat mahdollisuudet nauttia soveltavasta alppihiihdosta, sillä autolla pääsee aivan vuokraamoiden, eri ala-asemien ja hiihtokoulun viereen. Kannattaa tiedustella bi-ski-ohjausta ja muuta soveltavan alppihiihdon opetusta mahdollisimman hyvissä ajoin, jotta ehdimme yhdessä pohtimaan ja rakentamaan toimivan kokonaisuuden, Pyhätunturin hiihtokoulun puheenjohtaja Laitervo sanoo.

Ota yhteyttä: hiihtokoulu@pyha.fi+358 44 264 8825.

Soveltavan alppihiihdon opetus yksityistuntien hinnaston mukaan. Kelkkatunneilla vuokra sisältyy tunnin hintaan, omaan käyttöön vuokraaminen allaolevan hinnaston mukaisesti.

@jalostajaparateam Instagramissa
Jalostaja Para Team Youtubessa

Tunti Päivä
Bi-Ski vuokraus 15€ 40€