poronvasat

Eläimet ja eläintilavierailut

TUTUSTU PYHÄ-LUOSTON ELÄINTILOJEN ELÄMÄÄN YMPÄRI VUODEN

Porotilavierailu on mukava koko perheen elämys. Porot ja porotilan toiminnot kertovat kiehtovaa tarinaa pohjoisen ihmisten elämästä nyt ja ennen. Porotilakäynti on myös mukaansatempaava kokemus, sillä jokainen vierailija saa osallistua poroajeluihin ja poronhoitoon liittyviin toimiin. 

Pyhä-Luostolla on kaksi porotilaa, joista Poropuisto Kopara sijaitsee Pyhän ja Luoston puolivälissä ja Jaakkolan Porotila n. 10 km Luostolta Sodankylään päin Alakitisentietä. 

Porotiloilla on mahdollista vierailla omatoimisesti tilojen aukioloaikojen puitteissa tai osallistua alueen ohjelmapalveluyrittäjien tarjoamille porotilavierailun sisältämille moottorikelkkasafareille. Porotilayrittäjät toteuttavat porosafareita myös asiakkaan toiveiden mukaisesti.

Pyhä-Luosto alueella palvelee kaksi koiratilaa, jotka tarjoavat talvisin eri pituisia koiravaljakkoajeluja ja kesäisin tilavierailuita. Arctic Husky Farm sijaitsee vain 10 minuutin ajomatkan päässä Pyhältä tai Luostolta, Pyhän ja Luoston puolessa välissä. Pyhä Husky Farm sijaitsee aivan Pyhän hiihtokeskuksen kupeessa noin 7 km Pyhätunturilta ja 25 km Luostolta.

Ratsastusta ja rekiretkiä tarjoavat Pyhäjärven kylässä sijaitseva Lucky Ranch ja Kemijärveltä Pyhällä päin ajettaessa n. 10 km päässä sijaitseva Outisen ratsastuskeskus /Off-Piste adventures.

TERVETULOA VIERAILEMAAN: