perheet_pyhaluosto

Matkusta Pyhälle

Sujuvasti Pyhälle!

Pyhä-Luostolle pääsee sujuvasti vuoden ympäri. Lähimmät rautatieasemat sijaitsevat Kemijärvellä ja Rovaniemellä joista on alle kahden tunnin matka Pyhätunturiin. Lentäen pääset matkustamaan Rovaniemelle josta on jatkoyhteys neljä kertaa vuorokaudessa talvikaudella ja kesäkaudella kaksi kertaa vuorokaudessa. Muita lähellä olevia lentokenttiä ovat Kittilä ja Kuusamon kentät joista on alle 3 tunnin matka Pyhä-Luostolle.  

Junalla tunturiin

Pyhätunturi lähimmät rautatieasemat sijaitsevat Kemijärvellä ja Rovaniemellä. Bussilla pääset Pyhä-Luostolle päivittäin Rovaniemen & Kemijärven junilta ja lennoilta.

VR_train
Lentäen tunturiin

Pyhätunturi sijaitsee vain 90 minuutin ajomatkan päässä Rovaniemen lentoasemalta mistä bussi kuljettaa päivittäin lentovuoroilta tunturiin. Kuusamon lentoasemalta Pyhätunturille on noin 195 kilometriä, matka-ajassa noin 2 tuntia 20 minuuttia. Kittilän lentokentältä matkaa Pyhälle kertyy n. 155 kilometriä.

pyha_tule-pyhalle

Bussiyhteydet

Bussilla pääset Pyhä-Luostolle päivittäin Rovaniemen junilta ja lennoilta. Päiväkohtaiset bussiyhteydet kannattaa tarkastaa Matkahuollon sivuilta.

Talvikausina bussiyhteys on 4 kertaa päivässä, kesäkaudella pikavuoro kaksi kertaa päivässä. Toukokuussa bussi ei liikennöi, sivun alaosasta löydät yhteystiedot paikallisille takseille myös lentokenttäkuljetuksia varten.

BUSSIAIKATAULU ROVANIEMI-LUOSTO-PYHÄ AJALLE 1.12.2022-1.5.2023:

BUSSIAIKATAULU ROVANIEMI-LUOSTO-PYHÄ AJALLE 1.6.-30.11.2023

Bussiaikataulu ajalle 1.6.-30.11.2023

Seuraa Rovaniemi - Luosto - Pyhä bussin kulkua kartalla

Voit seurata Rovaniemi - Luosto - Pyhä bussin kulkua kartalla Matkahuollon Bussit kartalla -palvelusta tai scannaamalla QR-koodin alla olevasta kuvasta.

Bussit_kartalla

 

BUSSIAIKATAULU KEMIJÄRVI-PYHÄTUNTURI-KEMIJÄRVI

Tarkista bussiaikataulu www.matkahuolto.fi

Taksit ja tilausliikenne

Pyhällä ei ole päivystävää taksiasemaa/tolppaa. Varaa taksi ennakkoon, niin varmistat kulkusi parhaiten. Suosittelemme myös hinnan sopimista kuljetuksesta etukäteen.

Tilaa taksi

Taksi Jari Kaari p. 050 300 0890
Arctic Moose p. 0400 212 782
Taksipalvelut Mika Kortelainen p. 045 157 2101
02Taksi Pyhä info p. 020230. Helpoiten varaat taksin lataamalla maksuttoman 02Taksi-sovelluksen puhelimeesi.

Omalla autolla

Tunturitie kulkee Suomen vanhimman kansallispuiston reunalla eikä sen seikkailuja kannata ohittaa. Alta löydät pysäköintialueet Pyhän hiihtokeskuksen läheisyydessä sekä listauksen sähköautojen latauspaikoista alueella.

Vaivattomasti Pyhälle

Vaivattomin reitti Pyhälle Etelä-Suomesta kulkee joko E75 (Nelostie) tai E63 (Viitostie) teitä pitkin. Nelostiellä kohti Pyhää etelä-Suomesta matkatessa varrelle suurimmista kaupungeista osuvat Jyväskylä (etäisyys Pyhälle 677 km), Oulu (343 km), Kemi (250 km) ja Rovaniemi (133 km). Viitostiellä matkaaja kohtaa Kuopion (612 km), Kajaanin (442 km), Kuusamon (197 km) ja Kemijärven (56 km) ennen saapumista Pyhälle.

Tunturitie

Pyhän ja Luoston ohittava Tunturitie on 12 tunturihuipun vierellä kulkeva maisematie myös kaikille niille, jotka kulkevat Lappiin ja Lapista. Tie, numeroltaan 962, yhdistää Kemijärven ja Sodankylän välillä kulkevan 5-tien ja Sodankylästä Rovaniemen suuntaan lähtevän 4-tien. Mistään rengasreitistä ei ole kyse, sillä esimerkiksi Kemijärven suunnasta tulevalle autoilijalle Tunturitien ajaminen pidentää matkaa vain muutamalla kilometrillä ja vie matkailijaa jatkuvasti lähemmäs kohti määränpäätään.

Katso Tunturie Google Maps reittipalvelussa

 

 

Päiväpysäköintipaikat laskettelukeskuksen läheisyydessä

Kultakero-hotellilaajennuksen rakennustyömaa vaikuttaa pysäkointipaikkojen saatavuuteen ja hotellitasanteella pysäköintipaikkoja on rajoitetusti. Hotellitasanteen, PyhäLinnojen ja PyhäSuitesin pysäköintipaikat ovat tarkoitettu majoittujille sekä tasanteen palveluiden käyttäjille.

Päiväkävijöiden pysäköintialueita löytyy Luontokeskus Naavalta, Alavuokraamolta, Perherinteen ala-asemalta, Parkside Pyhän yläpuolelta rinteen 12 vieressä sekä Pohjoisrinteen ala-asemalta.

Hotelli Pyhätunturin edustan sähköautojen latauspaikat ovat varattu vain sähköautojen latauskäyttöön ja niille pysäköinti muussa tarkoituksessa on kielletty.

Pysäköintipaikat

Sähköautojen latauspaikat

Ski-Inn Hotelli Pyhätunturi:

Kolme Type 2 -liitäntää, yksi Tesla Destination Charger -liitäntä.

Pyhän Uula:

Neljä 11 kW Type 2 -liitäntää.

Kurula's resort:

Kuusi 16 kW Type 2 -liitäntää.

Sunday Morning Resort:

Kolme 22 kW Type 2 -liitäntää.

 

Löydä reittisi tunturiin