Visitpyhaluosto_canoes

Kesän perheloma Pyhällä

PYHÄ - KAKSIN VERROIN ELÄMYKSIÄ TUNTURITIEN VARRELLA

Tervetuloa lomailemaan Pyhä-Luostolle koko perheen voimin! Pyhätunturi tarjoaa nähtävää ja koettavaa niin vauhdikkaille viikareille kuin rauhallisemmasta menosta nauttivillekin. Samalla reissulla kannattaa pistäytyä myös naapuritunturissa Luostolla. Sinne johtaa kansallispuiston halki kulkeva Tunturitie, jonka varrelta löytyy vastakohtien Pyhä-Luosto ja yhden loman aikana kokee kaksin verroin elämyksiä.

Perheet_maastopyöräily_pyha

Villi, mutta niin lempeä

Pyhätunturi tunnetaan komeista kivikkoisista keroista ja kuruista. Niitä ihailemaan pääsee näppärästi perheen pienimpienkin kanssa Kultakeron huipulle nousevalla maisemahissillä. Huipulla seikkailua jatkaa Huttu-Ukon taidereitti mielikuvituksellisine  veistoksineen ja huimine keinuineen. Taidereitti kertoo tunturin mytologiasta ja metsäsaamelaisten tarunhohtoisesta seidanvartijasta Huttu-Ukosta.

Pyhän kuruista helpoiten saavutettava on luonnon oma amfiteatteri Aittakuru, jonne pääsee myös vaunujen kanssa Aittakurun P-paikalta Luoston tien varresta. Yksi suosituimmista päiväpatikointireiteistä on Karhunjuomalammen kierros (10km) jonka verralla pääset tutustumaan suomen syvimpään kuruun Isokuruun ja Pyhänkasteenputoukseen. 

Tunturitien toisessa päässä voi kavuta Ukko-Luostolle, jonka valloitusta helpottavat rakan päälle uudelleen kesällä 2020 rakennetut portaat Ukko-Luoston kierrokselta löydät myös uuden 2022 syksyllä valmistuneen Ukko-Luoston maisematuvan, jonka näyttelyssä pääset tutustumaan Pohjoisen taivaan valoilmiöihin.

Pyhäkuru seikkailupuisto Tajukankaalla on villimpien viikareiden ehdoton suosikki. Voit tutustua Pyhäkuru seikkailupuistoon tarkemmin Retkipaikan kirjoittamasta blogista. Artikkelissa kerrotaan myös E-fättäri retkeilystä Tunturiaavalle Pyhä-Luoston kansallispuistoon. Retki sopii matkaltaan (n. 7km meno-paluu) ja maastoltaan myös lapsille.  Lempeää vastapainoa seikkailulle Tunturitien toisessa päässä tarjoavat Luoston Ametistikylpylän rentouttavat aallot ja poreet.

Pyhakuru-seikkailupuisto

Ikuinen, mutta hetkessä kiinni

Pyhä-Luoston tunturit ovat jäänne maailman vanhimpiin kuuluvasta vuorijonosta. Luontokeskus Naavan näyttelyssä Pyhän matkailukeskuksen ytimessä voi oppia lisää alueen historiasta ja luonnosta. Luostolla Lampivaaran ametistikaivoksessa pääsee puolestaan kaivamaan omin käsin miljoonia vuosia vanhoja jalokiviä.

Lampivaaran ametistikaivos

Pyhällä on kaikkea mitä moderni lomailija kaipaa: ravintoloita, majoitusta mökistä boutiquehotelliin ja aktiviteetteja frisbeegolfista maastopyöräilyyn. Palveluja kehittäessämme vastuullisuus ja kestävyys ovat etusijalla. Luontoa ja ympäristöä suojelemalla varmistamme, että Pyhätunturi säilyy myös tuleville sukupolville.

ravintolat_pyha

Toteutettu TEMin kautta Alueiden matkailuelinkeinon elpymistä edistävällä hankerahoituksella #matkailualueetnousuun. Tutustu tarkemmin.

Heinäkuun majotustarjous - Pyhä Igloos

Kahden vuorokauden iglu majoitus 199€ ja kolmen vuorokauden 259€ kahdelle.

Pyhaigloos_rooms
YLI 140 UPEAA VUOKRAMÖKKIÄ PYHÄ-LUOSTON ALUEELLA!

Laajin valikoima ja paras palvelu. Lähde ikimuistoiselle lomalle Pyhä-Luoston kauniisiin maisemiin ja käytä Lomarenkaan vuokramökkiä loman tukikohtana. Tee kauniita kesävaelluksia ja tunnelmallisia ruskaretkiä – unohtamatta rentouttavaa saunomista ja aikaa läheisten kanssa mökillä. Lomarenkaan kattavasta valikoimasta löydät niin hulppeat huvilat kuin elämykselliset erämökit. Tutustu ja varaa omasi!

pyha_mokit_lomarengas
Ski-inn kesäetu

Majoitu min. 2vrk Pyhän Ski-Inn kohteissa 16.6.-23.9.2023 välisellä ajalla (pl. 3.-6.8. ja 11.-13.8.), ja varaukseen sisältyy 3kpl meno-paluu maisemahissilippuja. Hissiliput ovat käytettävissä hissin aukioloaikojen mukaisesti tiistaista lauantaihin 16.6.-23.9. välisellä ajalla. Tarjous koskee ainoastaan 28.2.2023 jälkeen tehtyjä majoitusvarauksia.

Makuuhuone Pore55
KURULA'S RESORT MAJOITUSTARJOUS 12.4.-30.6.

Varaa majoitus 2-4 hlölle saunallisessa tilavassa ympäristöystävällisessä huoneistossa järvinäkymällä. Saat -15% varauksesta koodilla hanki23 verkkokaupastamme. Huoneistossa on oma sauna, keittiö, terassi. Varaus sisältää aamiaisen. Lisämaksusta saatavilla rantasauna porealtaalla ja laiturilla.

Varatun majoituksen yhteydessä Kairankutsun aktiviteetit - 20% majoituksen yhteydessä 22.6.2023 asti. Aktiviteetti alennuksen saa pyydettäessä sales@kurulas.com.

Kurulas_Resort_suite
Kesämökki Pyhältä

Kelorivitalohuoneisto 
Tupa ja parvi
Hinta alkaen 140 €/vrk, sisältäen loppusiivouksen

Kelorivitalohuoneisto tai mökki
1 mh ja parvi
Hinta alkaen 150 €/vrk, sisältäen loppusiivouksen

Pyhähipusta löytyy noin 100 viihtyisää loma-asuntoa ja lisäksi pyörävuokraamo.
Lisätietoja info@pyhahippu.fi tai puh. 016 882 820.

mökki