Pyhä kesä

Kesä Pyhän hiihtokeskuksessa

Suomen vanhin kansallispuisto ja sen kainalossa sijaitseva Pyhän tunturikylä tarjoavat elämyksellisen kesäloman upeissa maisemissa. 

Image
tunturikyla majoitus
Varaa Ski-Inn majoitus
Image
maisemahissi
Maisemahissi
Image
vaellus
Kansallispuiston reitit
Image
vapaalasku
Tutustu talveen

Pyhän tunturikylä palvelee kesäisin

Pyhän tunturikylän sydän, Hotelli Pyhätunturi sekä vastaanoton yhteydessä palveleva R-Kioski ovat avoinna kesäkaudella 15.6.–8.10.2023 (1.5.–14.6. hotelli on suljettu). Uuteen Kultakeroon avattu PyhäStore sekä Kultakeron pyörävuokraamo on avoinna 15.6.–30.9.2023 joka päivä. Kesällä Pyhä Express -maisemahissi on avoinna 16.6.–23.9.2023 tiistaista lauantaihin.

Katso Pyhän kaikkien palveluiden aukioloajat täältä (seuraavat 7 päivää):

Aukioloajat

Pyhän maisemahissi

Kesäloman paras maisemamatka taittuu tuolihissillä Pyhän huipulle. Huipulta kulkevat kävely- ja pyöräilyreitit Pyhä-Luoston kansallispuistoon sekä Huttu-Ukon taidereitille. Hissin kyydissä voi huipulle kuljettaa myös polkupyörän.

Pyhä kesä hissit
Tunturin laadukkain valikoima sähköpyöriä

Vuokraa pyörä ja suuntaa Pyhä-Luoston poluille! Kesän 2023 uutuutena Kultakeron PyhäStoressa vuokrattavissa kattava valikoima uusia, laadukkaita sähkömaastopyöriä, sähköfatbikeja sekä enduropyöriä.

Pyhä kesä maastopyöräily
Huttu-Ukon taidereitti

Huttu-Ukon taidereitin teokset pohjautuvat alueen historiaan, myytteihin sekä uskomuksiin. Taidereitti sijaitsee Pyhän huipulla ja helpoiten sinne pääsee Pyhä Express -maisemahissillä.

 

Huttu-Ukon taidereitti
Pyhän maastopyöräilyreitit

Pyhä-Luoston kansallispuistossa voi sulan maan aikana pyöräillä lähes sadalla kilometrillä merkittyjä reittejä. Niistä noin 40 reittikilometriä on erityisesti maastopyöräilyyn suunniteltua. 

Maastopyöräily Pyhä
Pyhäkuru seikkailupuisto

Pyhätunturin Tajukankaalla, kävelymatkan päässä Ski-Inn majoituksista sijaitsee uusi kallioseikkailupuisto Pyhäkuru, joka on rakennettu ainutlaatuiselle Tajukankaan kallioseinämälle ja kalliojyrkänteille tarjoten upeita elämyksiä ja kokemuksia koko perheelle.

Pyhäkuru_seikkailupuisto
Pyhä-Luoston kansallispuisto

Tervetuloa kokemaan Pyhä-Luoston kansallispuiston jylhät maisemat, upea luonto ja hiljaisuus yhdessä alueen monipuolisten palvelujen kanssa. Reitit soveltuvat erinomaisesti lyhyistä muutaman tunnin kävelyretkistä 2-3 päivän mittaisiin vaelluksiin.

Pyhä kansallispuisto patikointi
Pyhän matkailuvaunualue

Pyhän matkailuvaunualue sijaitsee hiihtokeskuksen ytimessä PyhäExpress-hissin ala-aseman tuntumassa, kävelyetäisyydellä Pyhä-Luoston luontokeskus Naavasta. Kesäkaudella alueelta voi varata myös päiväpaikkoja kausipaikkojen lisäksi.

Pyha matkailuvaunualue

Kesäkauden tapahtumat Pyhällä

Kurkkaa tapahtumakalenterista mitä Pyhällä tapahtuu lomasi aikana.

Tapahtumakalenteri

Pyhä Unplugged 3.–6.8.2023

Pyhä Unplugged tuo rakastetuimmat artistit keskelle ainutlaatuista tunturiluontoa 3.–6.8.2023. Tapahtuman päänäyttämöinä toimivat Aittakurun ja Tajukankaan ulkoilmalavat. Tapahtuman taiteellisen johtajan Mato Valtosen sanoin "luvassa on jälleen paras festari ikinä".

Pyhä Unplugged
Nuts Tunturimaraton 12.8.2023

Uskomattoman upeat kurut, vauhdikkaat metsäpolut ja vaativat tunturipätkät kutsuvat juoksemaan Suomen vanhimman kansallispuiston reiteille. Kisassa polkujuostaan Tunturimaraton 43 km, Tunturipuolikas 21,5 km ja Tunturikymppi 10 km.

Nuts Tunturimaraton

Varaa kesäkoti Ski-Inn huoneistojen ja hotellihuoneiden kattavasta valikoimasta

Ski-Inn majoituskohteiden sijainti on sekä talvi- että kesäaktiviteettien kannalta ihanteellinen. Pyhän ravintolat, ruokakauppa sekä Luontokeskus Naava ja kansallispuiston reitit ovat aivan kävelymatkan päässä. Vaihtoehtoja löytyy niin soolomatkustajalle kuin isommalle porukalle – isommat vaihtoehdot ovat tunturiluksusta henkivä Kultakero Taivas136 sekä tunnelmallinen PyhäLinna130, jotka sopivat 10 hengelle. 

Olemme tehneet lomailusta erityisen leppoisaa, sillä majoituksen hintaan kuuluu aina liinavaatteet, pyyhkeet sekä loppusiivous. Lemmikitkin majoittuvat ilman erillistä maksua. Myös hotelli Pyhätunturin kuntosali ja sauna ovat kaikkien Ski-Inn majoittujien vapaassa käytössä (hotellin aukioloajat huomioiden). 

Varaa Ski-Inn

Havainnekuva
Tutustu uuteen Kultakeroon
Image
kanta-asiakkuus
Liity kanta-asiakkaaksi