kalastus_pyha_luosto

Kalastus

Monipuoliset kalastusmahdollisuudet Pyhä-Luostolla

Pyhä-Luoston alue on tunnettu upeista luontomaisemistaan ja monipuolisista vesistö- ja kalastusmahdollisuuksistaan. Tämä pohjoisen Lappiin sijoittuva alue tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän kaunista tunturiluontoa ja kalaisia vesistöjä, jotka houkuttelevat niin paikallisia asukkaita kuin matkailijoitakin.

Muiden aktiviteettien lisäksi kalastus kuuluu monien Lappiin lomalle tulevan harrastuksiin tai ainakin haluun kokeilla sitä. Alueella voi tutustua kalastuksen saloihin joko itsenäisesti tai ohjelmapalveluyrityksen opastuksella. Tavallisesti alueen kalalajeihin kuuluu hauki, ahven, taimen ja harjus sekä suomen pohjoisin kuha kanta löytyy Kemijoesta. Alueella voi harrastaa uistelua, perhokalastusta, heittokalastusta, onkimista ja pilkkimistä. Kalastusvälineitäkin on vuokrattavissa, jos ei omat vehkeet ole mukana.

Mitä sinun tulee tietää ennen kalastamista Pyhä-Luostolla?

Kalastonhoitomaksu tulee suorittaa, jos on iältään 18-64- vuotias ja kalastaa vieheellä tai pyydyksellä. Lisäksi tarvitaan vesialueen omistajan lupa.

Kalastajan tulee noudattaa kalastusasetuksen mukaisia pyyntimittoja ja rauhoitusaikoja.

Pyhätunturin juuressa sijaitseva Pyhäjärvi ja Pyhäjoki tarjoavat kalastukseen hyvät puitteet. Vapalupaa myy osakaskunta. Onkiminen ja pilkkiminen yhdellä vavalla ovat yleiskalastusoikeuksia, ja ne eivät tarvitse erityislupaa Pyhäjärveen.

Luostolla helposti saavutettava kalastuspaikka on Metsähallituksen vapakalastusalue Ahvenlampi. Kaikkeen kalastamiseen onkimiseen ja pilkkimiseen vaaditaan Ahvenlammen vapalupa. Luvan voi ostaa joko eraluvat.fi verkkokaupasta, tai Luontokeskus Naavasta. Lammen ympäri kulkee pitkospuut helpottamaan rannalta kalastusta. Veneen käyttö lammessa on kielletty. Lampeen istutetaan säännöllisesti pyyntikokoista kirjolohta.

Muita kalastuspaikkoja löytyy automatkan päässä Kemijoella, Javarusjoella, Kitinen joihin voi ostaa kalastusluvan paikallisilta osakaskunnilta. 

Tarkista lupa-alueet alla olevista PDF-tiedostoista: 

Lupa-alueet välillä Luosto - Kitinen - Pelkosenniemi

Lupa-alueet välillä Huttujärvi-Pyhäjärvi- Pyhäjoki-Javarusjoki-Vuostimo

Opastetut kalastusretket:

Lisää kalastusopastusta tarjoavat:

Arctic_Horizons_guided_naturetours

Arctic Horizons

Activity provider
FishSki_Uski_fishing

FishSki Uski

Activity provider
Jankakoira_fishing_activities

Jänkäkoira

Activity provider
Kairankutsu_northern_lights_tour_lake_pyhajarvi

Kairankutsu - Call of the Wilderness

Activity provider
Lapland_Safaris_Luosto

Lapland Safaris Luosto

Activity provider
Luckyranch_riding

Lucky Ranch

Animal farms
Outdoor_Artisans_activities

Outdoor Artisans

Activity provider
Pyha_Safaris_activities

Pyhä Safaris

Activity provider
Visit_Arctic_North_best_experiences_pyhaluosto

Visit Arctic North

Activity provider