Teatteri Aurore B: Everstinna

Pyhä Unpluggedin perjantai-iltapäivässä koetaan mielenkiintoinen kulttuurielämys, kun Teatteri Aurore B tuo palkitun monoginsa, Everstinnan, Luontokeskus Naavaan.

Everstinna on Tuula Väisäsen Rosa Liksomin romaanista dramatisoima, Kaisa Lakkalan ohjaama ja Virpi Peitson esittämä yhden yön monologi nuoren naisen rakastumisesta itseään huomattavasti vanhempaan Everstiin, mikä johtaa hänet natsien sisäpiireihin talvisotaan valmistautuvassa Suomessa. Esitys palkittiin vuonna 2023 valtakunnallisen monologikilpailun voittajana ja on kiertänyt laajasti Suomea ja Pohjois-Ruotsia. Voit lukea esityksestä lisää sivun alalaidasta.

Ajankohta: pe 2.8. klo 15
Paikka: Luontokeskus Naavan auditorio
Liput: 20/18/15 €, Lippu.fi
Esityksen kesto: 1h 20 min

Oikeudet muutoksiin pidätetään.
Aika
2.8.2024 - 2.8.2024 15:00 - 17:00
Paikka
Luontokeskus Naava
Osoite

Luontotie 1
98530 Pyhätunturi
Suomi

Taide & Kulttuuri
Everstinna esitys-3.jpg

Everstinna

Värikkään ja tunnevoimaisen päähenkilön esikuvana on alkuperäisteoksessa toiminut ylitorniolainen Annikki Kariniemi. Esityksen kantava teema on sodan ja rajujen yhteiskunnallisten murrosten keskellä kasvaneen tulevan kirjailijan vilpitön usko fasistisen ideologian yksilöä ja yhteiskuntaa vahvistavaan voimaan. Autoritaariseen johtajavaltaisuuteen uskominen heijastuu myös alistumisena henkisesti ja fyysisesti väkivaltaiseen perhehelvettiin, joka kestää lopulta 20 vuotta.

Teatteri Aurore B:n Everstinna voitti valtakunnallisen monologikilpailun Oulussa 13.2. 2023. Esitys oli sekä yleisön että tuomariston suosikki. Tuomaristo Oulussa kommentoi Everstinnaa mm. seuraavasti: Saamarin hyvä näyttelijäntyö. Älykkäästi ja kypsästi näytelty, kantoi roolinsa ja tarinansa todella kauniisti ja liikuttavasti".

Teatteri Aurore B:n voitokas Everstinna on kiertänyt Lapin lisäksi Suomea mm. Joensuun Timantteja Hangella -festivaaleilla ja monologifestivaaleilla, Suomussalmen Pakko sanoa -taidefestivaaleilla, Savonlinnan Muhasaaren teatterifestivaaleilla, Jyväskylän Kesässä, Tampereen teatterikesässä Oulun teatterissa ja Luulajan Lillanissa.

Dramatisointi: Tuula Väisänen

Ohjaus: Kaisa Lakkala

Roolissa: Virpi Peitso