visitpyhaluosto_moottorikelkkailu

Moottorikelkkailu ja safarit

Tervetuloa nauttimaan ainutlaatuisesta moottorikelkkailuelämyksestä Pyhälle

Tiedotus 6.4.2024 Pyhän liikekeskukselta moottorikelkkareitille Luoston ja Kemijärven suuntaan reitin ylittää metsäkone, joka aiheuttaa syvät urat reitille. Reitillä varoituskyltit sekä varovaisuutta noudatettava alueella kelkkaillessa.

Koe unohtumaton moottorikelkkailu Lapin upeissa talvimaisemissa, missä lumiset tunturit ja metsät luovat taustan seikkailullesi. Pyhä-Luosto on täydellinen kohde tälle jännittävälle aktiviteetille. Tutustu moottorikelkkailun maailmaan ammattitaitoisten oppaidemme johdolla ja koe talven taika moottorikelkkaillen.

Sekä Pyhän että Luoston moottorikelkkareitistö on yhteydessä toisiinsa, ja hyvin hoidettu reitistö tarjoaa vaihtoehtoja kelkkailuun niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin. Pyhä-Luoston ympäristöstä löydät yli 300 km päiväretkille soveltuvia reittejä. Voit jatkaa Pyhä-Luostolta reittejä Sodankylään, Rovaniemelle, Kemijärvelle tai vaikka Savukoskelle. Suosittelemme kuitenkin suunnittelemaan pidemmät päiväretket tarkoin, koska alueen lähin tankkauspiste sijaitsee Pyhällä K-Market Pyhätunturin edessä ja seuraavat kuntien keskustoissa. Tämän lisäksi kelkkailijalla on hyvä olla ladattuna 112-sovellus, jonka avulla hätäkeskus voi paikantaa avun tarpeessa.

Voit nähdä Pyhä-Luoston kelkkareitit latuseurantajärjestelmästä sekä niiden viimeisimmän huoltotiedon. Karttaa myös merkitty kelkkaurat jotka on hyvä tarkastaa, koska osa urista on maksullisia. Pyhä-Luostolla maksullinen uralupa Huttujärven reitille on hankittavissa Luontokeskus Naavasta taikka Eraluvat.fi palvelusta.

Myös Retkikartta.fi-palvelusta näet kätevästi Pyhä-Luosto alueen kelkkareitit. Huom! Uria ja virallisia reittejä eivät ole erikseen merkitty karttaan. Palvelusta löydät myös tietoa Pyhä-Luosto alueen reiteistä.

Moottorikelkkailijan muistilista

  • Käännä englanniksi Suurin sallittu nopeus reitillä on 60 km/h.
  • Jääpeitteisellä vesialueella suurin sallittu nopeus on 80 km/h.
  • Mikäli hinataan perärekeä, jossa kuljetetaan henkilöitä, suurin sallittu nopeus on 40 km/h
  • Suojakypärää on käytettävä kelkkaillessa aina. Kypäräpakko koskee myös alle 15-vuotiaita. Alaikäisten kypärän käytöstä vastaa kelkan kuljettaja
  • Moottorikelkkailureiteillä noudatetaan tieliikennelakia. Moottorikelkan kuljettajalta edellytetään T-luokan ajokorttia ja vähintään 15 vuoden ikää.

Moottorikelkkasafarit ja vuokraus

PyhäSafaris

Kotimaiset Lynx nelitahtikelkat ovat hiljaisia, taloudellisia ja käryttömiä! Asiantunteva ja osaava henkilökuntamme opastaa sinut kelkkailuun ja alueen reitistöön. Kelkkareitille pääset suoraan safaritalomme pihasta. Vuokraamme kelkkoja myös päiväksi.

Lisätietoa
0407789106 tai info@pyhasafaris.com

Experience Pyhä - äänettömät ja päästöttömät sähkömoottorikelkat

Tarjoamme asiakkaillemme erilaisia päästöttömiä aktiviteetteja Pyhän alueella niin itse kuin yhteistyökumppaneidemmekin kautta.

Lisätietoja

Experience Pyhä
+358 50 543 6627
sales@experiencepyha.fi

 

Northern Lights Village Pyhä

Uusi Northern Lights Village tarjoaa moottorikelkkasafareita koko perheelle. Erikoisuutena revontuliteemaiset safarit ja lastenkelkat. Kaikki varattavissa suoraan verkkokaupasta.

Lisätietoja

+358 164 691 200
sales@northernlightsvillage.com

 

Bliss Adventure - Sähkökelkalla Lampivaaran Ametistikaivokselle.

Lähtö moottorikelkalla Pyhältä Luoston suuntaan. Retkellä ajetaan läpi Pyhä-Luoston kauniin talvisen maiseman ja Lampivaaran huipulle, josta lähdetään opastetulle ametistikaivosvierailulle. Pääset kierroksella kaivamaan oman onnen ametistin ja kuulemaan tarinaa kvartsin synnystä.

Moottorikelkkasafari sopii aloittelijasta - kokeneeseen kelkkailijalle.

Min 2 hlöä. Varaukset ennakkoon. Katso lisätietoja ohjelmasta Ametistikaivosvierailu sähkökelkalla.

Lisätietoja

Bliss Adventure Oy
+358 40 530 2206
info@blissadventure.fi

 

Lucky Ranch

Privaatti moottorikelkka safareita ja revontulisafareita pienille porukoille, perheille ja pariskunnille.

Lisätietoja
Luckyranch.fi

Pyhä Igloos

Moottorikelkat ovat nelitahtimoottorilla varustettuja polttoainetaloudellisia kelkkoja, jotka sopivat mainiosti paitsi leppoisaan retkeilyyn. Vuokraukset 4-24h

Lisätietoja

0400 448 160 tai info@pyhaigloos.fi

 

Lapland Safaris Luosto

Tarjoamme maistiaisia paikallisesta elämäntyylistä 2–6 tunnin moottorikelkkasafareillamme ja uutuutena eSled eli uuden sukupolven sähkökelkkasafarit. Safarit sopivat kaikille, joilla on ajo- tai moottoripyöräkortti sekä hitunen seikkailumieltä. Erikoisuutena useamman päivän safarit jäämerelle.

Lisätietoa
016 624 336 tai luosto@laplandsafaris.fi

Pyhä-Luoston moottorikelkkareitit

Pyhä-Luostolta löydät paljon eripituisia reittejä päiväretkiksi tuntureilla. Suurin osa reiteistä Pyhä-Luostolla ovat maksuttomia. Ainoana poikkeuksena on Huttujärven ura, joka kulkee Pyhä-Luoston kansallispuiston halki. Kyseiselle uralle on ostettava Metsähallituksen uralupa. Sen voi lunastaa Eraluvat.fipalvelusta tai Luontokeskus Naavasta Pyhältä.

SUOSITUIMMAT REITIT OVAT:

Revontuliretti Pyhän ja Luoston ympäri ympäri 94-106 km

Pyhätunturin ja Luostotunturin ympäri kiertävän Revontulireitin pituus on n. 94 km. Reitille voi saada lisäpituutta kiertämällä Orresokan, jolloin matkaa koko pituus on 106 km. Reitin varrella on kaksi tulipaikkaa Poisionpalon laavu ja Siurunsuun kota. Kelkkareitin varrelta Pyhän ja Luoston välissä löytyy Pororavintola Kopara, joka on oiva levähdyspysäkki pitkällä ajomatkalla. Pyhän liikekeskuksella K-Market Pyhätunturissa on alueen ainoa tankkauspiste.

Pyhältä - Luostolle reitti 33 km

Reitti on yleensä eniten ajettu reitti Pyhä-Luostolla sillä paikalliset safaritalot Lapin Safarit Luosto ja Pyhäsafaris ajavat reitillä moottorikelkkasafareita. Kelkkareitin varrelta Pyhän ja Luoston välissä löytyy Pororavintola Kopara, joka on oiva levähdyspysäkki pitkällä ajomatkalla. Koparassa palvelee Pororavintola Kopara, jossa sesonkeina tarjoillaan päivittäin porokeittoa. Ravintolasta voi myös ostaa lipun Poropuisto Koparan poropolulle, jossa pääsee ruokkimaan poroja. Pyhän päästä reitti alkaa Pyhän liikekeskukselta ohittaen PyhäSafariksen safaritalon. Reitti risteää muutaman sadan metrin päässä Kemijärven suuntaan (oikealle) ja Luostolle (vasemmalle). Huomioithan että Luostolla ei ole tankkauspistetta. Reitti Luostolla risteää Orresokkaan ja Luoston keskustaan johon reittiä pitkin pääsee Lapland Safaris Luoston pihapiirin ohittaen aivan Ravintola Punaketun kulmalle.

Moottorikelkka elämykset 

Ice Fishing at Lake Pyhäjärvi by Experience Pyhä

eSled Safari Pilkkiretkelle Ke & Su kello 10:00-13:00

Aktiviteetit
29.11.2023 - 30.4.2024
Ametististikaivos_Lampivaara

eSled Safari Lampivaaran ametistikaivokselle Ke kello 12:00-18:00

Aktiviteetit
29.11.2023 - 30.4.2024
Experience Pyhä Northern Lights eSled Safari

Pohjolan Yöt eSled Safari Ma, Ke & Pe 19:00-22:00

Aktiviteetit
29.11.2023 - 30.4.2024
Experience Pyha eSled Safari Conquer The Fells

eSled Safari Tunturin Huipulle To & La kello 10:00–13:00

Aktiviteetit
30.11.2023 - 30.4.2024
Conquer the Fells Electric Snowmobile Tour by Experience Pyha

eSled Pohjolan Sisu Safari Ti & Pe Kello 9:00-14:00

Aktiviteetit
1.12.2023 - 30.4.2024
Lucky Ranch safari.jpg

Privaatti moottorikelkkaretki 2,5h

Aktiviteetit
10.12.2023 - 30.4.2024