VisitPyhaLuosto-The_heart_of_winter

Sydäntalven loma Pyhällä

LYHYT PÄIVÄ, MUTTA IHMEELLINEN VALO PYHÄN TALVESSA

Sydäntalvi napapiirin pohjoispuolella kuulostaa kylmältä ja pimeältä, mutta se on vain puoli totuutta. Kylmää Pyhällä usein onkin, mutta sydäntalvea luonnehtii paremmin erikoinen valo kuin täysi valon puute. Kaamoksen punaiset ja siniset sävyt heijastuvat hangesta, ja taivaan ollessa kirkas kuutamo suorastaan häikäisee. Kylmyys ei missään nimessä ole se muisto mikä Pyhästä jää kotiin palatessa. Pyhän sydäntalvessa häikäisee eritoten yhteisöllinen tunnelma.

Pyhatunturi_sydantalvi

 

VILLI, MUTTA NIIN LEMPEÄ – TEKEMISTÄ PYHÄLLÄ


Pyhältä löytyy reittejä sekä vauhdikkaan menon että leppoisan retkeilyn ystäville: latuja maastohiihtäjille, reittejä lumikenkäilijöille ja pyöräilijöille, sekä tietysti rinteitä laskettavaksi. Lomaillessasi Pyhällä koiran kanssa, ei kaveria tarvitse jättää jokaisen hiihtolenkin ajaksi odottamaan, sillä tarjolla on myös mukavan pituisia koiralatuja.

Pyhän rinneprofiili haastaa kokeneenkin laskijan, ja alueella on hyvät puitteet vapaalaskulle. Monen laskijan unelmana on päästä pöllyttämään Pyhän tunturipuuteria. Tutustu tarkemmin Pyhän takamaastomahdollisuuksiin täältä. Ensikertaa Pyhän takamaastoihin kannattaa tutustua Pyhän hiihtokoulun opastuksella. Lisää rinteitä laskettaviksi löytyy naapuritunturi Luostolta, joka on tunturitietä 20 minuutin ajomatkan päässä.

Soutaja

Vauhdikkaasta menosta pääsee nauttimaan myös reessä tai satulassa istuen: huskysafari on unohtumaton elämys huimapäiselle eläinten ystävälle. Leppoisammasta menosta eläinystävien kanssa voi nauttia porotilavierailulla. Maastoratsastusretki on elämyksellinen tapa kokea talvinen luonto, ja rekiretki soveltuu hyvin lapsiperheille. Tutustu Pyhän arktisiin eläimiin ja tilavierailuihin

porot_kopara_

Ulkona vietettyjen pakkaspäivien vastapainoksi voi lepäillä mökissä takkatulen lempeästä lämmöstä nauttien tai pistäytyä rentoutumaan Ametistikylpylän poreissa naapuritunturi Luostolla.

Toteutettu TEMin kautta Alueiden matkailuelinkeinon elpymistä edistävällä hankerahoituksella #matkailualueetnousuun. Tutustu tarkemmin.

 

Kuvituskuva

Tutustu sydäntalven majoitusvaihtoehtoihin

Koe Pyhän sydäntalven kauniit luonnon valoilmiöt ja varaa majoitus Pyhälle tunnelmalliseen mökkiin, tasokkaaseen huoneistoon, tai viihtyisään perhehotelliin.
Talviseikkailupuisto

Tekemistä Pyhällä

Pyhältä löytyy vauhdikasta menoa mutta myös leppoisaa retkeilyä. Uskallaudu tunturiin talviseikkailulle!
Festivaali

Tapahtumat

Sydäntalven vakio tapahtumiin kuuluu uniikki Bättre Folk i Fjällen kulttuurifestivaali ja monet muut tunturit tutut tapahtumat