Visitpyhaluosto_canoes

Kesän perheloma Pyhällä

PYHÄ - KAKSIN VERROIN ELÄMYKSIÄ TUNTURITIEN VARRELLA

Tervetuloa lomailemaan Pyhä-Luostolle koko perheen voimin! Pyhätunturi tarjoaa nähtävää ja koettavaa niin vauhdikkaille viikareille kuin rauhallisemmasta menosta nauttivillekin. Samalla reissulla kannattaa pistäytyä myös naapuritunturissa Luostolla. Sinne johtaa kansallispuiston halki kulkeva Tunturitie, jonka varrelta löytyy vastakohtien Pyhä-Luosto ja yhden loman aikana kokee kaksin verroin elämyksiä.

Pyha-Luosto kansallispuisto_tunturiaapa

Villi, mutta niin lempeä

Pyhätunturi tunnetaan komeista kivikkoisista keroista ja kuruista. Niitä ihailemaan pääsee näppärästi perheen pienimpienkin kanssa Kultakeron huipulle nousevalla maisemahissillä. Huipulla seikkailua jatkaa Huttu-Ukon taidereitti mielikuvituksellisine  veistoksineen ja huimine keinuineen. Taidereitti kertoo tunturin mytologiasta ja metsäsaamelaisten tarunhohtoisesta seidanvartijasta Huttu-Ukosta.

Huttu-Ukon taidereitti

Pyhän kuruista helpoiten saavutettava on luonnon oma amfiteatteri Aittakuru, jonne pääsee myös vaunujen kanssa Aittakurun P-paikalta Luoston tien varresta. Yksi suosituimmista päiväpatikointireiteistä on Karhunjuomalammen kierros (10km) jonka verralla pääset tutustumaan suomen syvimpään kuruun Isokuruun ja Pyhänkasteenputoukseen. 

Karhunjuomalammen kierros

Tunturitien toisessa päässä voi kavuta Ukko-Luostolle, jonka valloitusta helpottavat rakan päälle uudelleen kesällä 2020 rakennetut portaat Ukko-Luoston kierrokselta löydät myös uuden 2022 syksyllä valmistuneen Ukko-Luoston maisematuvan, jonka näyttelyssä pääset tutustumaan Pohjoisen taivaan valoilmiöihin.

Ukko-Luoston Maisematupa_Luosto


Lapsiperheille sopiva pyöräily ja retkeilykohde on Tunturiaapa Pyhä-Luoston kansallispuistossa. Lasten sähköpyöriä voit vuokrata Pyhähipusta tai Bliss adveture & Rental myymälästä. Retki on matkaltaan (n. 7km meno-paluu) ja maastoltaan helppokulkuista maastopyöräilyreittiä sekä Tunturiaavan laidalta löytyy Tiaslaavu, jossa voi tavata Pyhä-Luoston kansallispuiston asukin Kuukkelin. Lempeää vastapainoa seikkailulle Tunturitien toisessa päässä tarjoavat Luoston Ametistikylpylän rentouttavat aallot ja poreet.

 

Perhe_maastopyöräily kansallipuistossa

Ikuinen, mutta hetkessä kiinni

Pyhä-Luoston tunturit ovat jäänne maailman vanhimpiin kuuluvasta vuorijonosta. Luontokeskus Naavan näyttelyssä Pyhän matkailukeskuksen ytimessä voi oppia lisää alueen historiasta ja luonnosta. Luostolla Lampivaaran ametistikaivoksessa pääsee puolestaan kaivamaan omin käsin miljoonia vuosia vanhoja jalokiviä.

Lampivaaran Ametistikaivos

Pyhällä on kaikkea mitä moderni lomailija kaipaa: ravintoloita, majoitusta mökistä boutiquehotelliin ja aktiviteetteja frisbeegolfista maastopyöräilyyn. Palveluja kehittäessämme vastuullisuus ja kestävyys ovat etusijalla. Luontoa ja ympäristöä suojelemalla varmistamme, että Pyhätunturi säilyy myös tuleville sukupolville.

Pyhäjärvi_Asteli_uimaranta

Toteutettu TEMin kautta Alueiden matkailuelinkeinon elpymistä edistävällä hankerahoituksella #matkailualueetnousuun. 

Lapin kesän, yöttömän yön ja PYÖRÄILYN ystävät hii o hoi!

Nyt olisi ainutlaatuinen mahdollisuus yhdistää pyöräily&mökkeily Pyhällä kesällä 2024.

Varaamalla majoituksen Pyhähipusta saat mahdollisuuden vuokrata fätbiken tai e-fätbiken todella edullisesti koko lomasi ajaksi. Tarjolla 3-7vrk paketteja.

Esimerkiksi 
5vrk:n paketti sis. (esim. Huttukero huoneisto)
kelohonkainen huoneisto hintaan 420e/5vrk (sis.loppusiivous)
normi fätbike 70e/hlö/5vrk
e-fätbike 150e/hlö/5vrk

Katso mieleisesi majoitus verkkokaupastamme ja laita meille sähköpostia info@pyhahippu.fi  niin paketoimme sinulle pyörät samaan varaukseen. 

Pyörätarjous on sidottu majoitukseen eikä sitä voida yhdistää muihin tarjouksiin. Tarjous koskee ainoastaan normi färbikejä ja e-fätbikejä.

Näitä paketteja on saatavilla todella rajoitetusti joten varaa pikaisesti omasi. Tarjous on voimassa 01.06 -31.08.2024

PyhaLuostoMTB-JaniKarppaPhoto-6685.jpg

Kesän tapahtumat Pyhä-Luostolla

Midnight_Sun_Film_Festival.png

Sodankylän elokuvajuhlat

Tapahtumat
12.6.2024 - 16.6.2024
fribeegolf_pyhaluosto

Pyhä-Luosto Open 2024

Tapahtumat
19.7.2024 - 21.7.2024
LuostoSoi_Kuvaaja_TaikaSorensen.jpg

Luosto Soi! - festivaali

Tapahtumat
31.7.2024 - 4.8.2024
Unplugged

Pyhä Unplugged

Tapahtumat
1.8.2024 - 4.8.2024
Tunturimaraton

Nuts Pyhä 2024

Tapahtumat
10.8.2024 - 10.8.2024
Image
Bus icon
Bussiyhteydet
Image
map
Kartat ja esitteet
Image
Meals
Ravintolat
Image
Email
Tilaa Pyhä-Luosto uutiset