Ruska_Pyha-Luosto

Ruskaloma Pyhällä

Syyskuussa retkeilijän silmä lepää punaisen, oranssin ja keltaisen eri sävyissä hehkuvassa tunturissa ja revontulia näkyy useammin kuin talvella.

Vuoden värikkäin kuukausi on syyskuu

Kun yöt pimenevät ja ilma viilenee, metsissä ja tunturin rinteillä hehkuvat oranssin, keltaisen ja punaisen eri sävyt. On ruska, monen Lapin-kävijän suosikkivuodenaika. Mikä tekee ruskasta niin houkuttelevan? Ja miksi ruska kannattaisi kokea juuri Pyhällä?


Ruska_pyhä

KUULAAT PÄIVÄT KUTSUVAT TUNTURIIN


Paras ruska-aika sijoittuu Pyhällä syyskuun puolivälin ja lopun väliselle ajalle, jolloin kuulaat syyspäivät houkuttelevat tunturin valloitukseen. Monipuolinen reittiverkosto on yksi Pyhän valteista: sopivan kohteen löytää helposti niin kokenut vaeltaja kuin ensimmäiselle ruskaretkelle lähteväkin. Jos Pyhä on kohteena tuntematon, ensimmäiseksi kannattaa pistäytyä Luontokeskus Naavassa. Sieltä saat parhaat vinkit juuri sinulle sopivaan retkikohteeseen.

Ruska_pyha_perheet

REVONTULIBONGARIN KULTA-AIKA

Toisin kuin moni luulee, paras revontuliaika ei suinkaan ole keskitalvi. Maalis-huhtikuu ja syys-lokakuu ovat revontulibongareiden kulta-aikaa. Ruskan aikaan siis väriloistoa on luvassa tunturin lisäksi myös yötaivaalla!

Varsinkin tyynen järven pinnasta heijastuvat syksyn revontulet ovat monen valokuvausta harrastavan revontulibongarin unelma. Revontulien ilmaantuvuutta ennustavia sovelluksia on monia, mutta Aurora Alert Realtime Pyhä ottaa huomioon eritysesti Pyhän olosuhteet. Se lähettää puhelimeen hälytyksen silloin, kun revontulet voi bongata paljain silmin, eivätkä ne jää esimerkiksi pilvien taakse. Aurora Alert Realtime -palvelun voi aktivoida omaan puhelimeen maksutta.

revontulet _pyha_

VAUHDIKASTA MENOA JA RENTOA YHDESSÄOLOA TUNTURIN KAINALOSSA

Hehkuvaa väriloistoa kannattaa kavuta ihailemaan tunturin huipulle, ja Pyhällä se onnistuu monella tavalla – jalkaisin, pyörällä tai vaikka hevosen selässä. Aitiopaikka ruskan ihailuun on PyhäExpress-maisemahissi, joka kuljettaa huipulle kaikki ikään ja kuntoon katsomatta.

Pyhän uutuus on seikkailupuisto Pyhäkuru on avoinna syyskuun loppuun saakka. Via Ferrata-tyyppisen seikkailupuiston radoilta löytyy sopivasti haastetta, niin nuorisolle, kuin kokeneemmille hurjapäille kiipeilystä vaijeriliukuihin. 
 

Pyhakuru_seikkailupuisto

Rentoutumista ja tunnelmallista majoitusta moneen makuun

Vauhdikkaan syyspäivän kääntyessä iltaan on aika ottaa suunta kohti majapaikkaa ja napsauttaa sauna päälle tai varata porukalla saunaelämys Pyhäjärven rannalla. Omat saunat löytyvät Pyhän kaikista hotelleistamökeistä ja huoneistoista sekä upeista revontuliteemaisista majoituksista. Luoston puolella Ametistikylpylässä rentoudutaan vielä astetta hemmottelevammin. Ja mikä sen ihanampi päätös ulkona vietetylle päivälle kuin istahtaa valmiiseen pöytään jossain Pyhän monista ravintoloista.

SundayMorningResort_sauna

Psst. Ensilumia odotellaan lokakuun lopussa. 

Toteutettu TEMin kautta Alueiden matkailuelinkeinon elpymistä edistävällä hankerahoituksella #matkailualueetnousuun. Tutustu tarkemmin.

 

Pyhän ruskan uusimmat tapahtumat

Pyhaigloos_grävel_pyha

Pyhä Grävel - 100 mailia ruskaa 9.9.

Pyhä Grävel 2023 Syyskuun toisena lauantaina 9.9. ajetaan ensimmäinen Pyhä Grävel pyöräilytapahtuma - olet siis jonkun historiallisen ja eksklusiivisen äärellä!
PyhäSana

Taidefestivaali PyhäSana 15.9.-16.9.

PyhäSana on sanataiteen, musiikin ja pohjoisen ruskan täydellinen liitto.
Ruskarace_pyha

Ruska Race seikkailutapahtuma 16.9.

Pyhä Ruska Racessa liikutaan pyörällä, meloen ja patikoiden upeissa tunturimaisemissa.
VisitPyhaLuosto-ruska

Ruskan tapahtumat 2023

Ruskan majoitustarjoukset 

Ruskan tarjous - Pyhä Igloos

Ruskan tarjouksessa majoitus 169€ / 2 vrk ja 229 / 3 vrk kahdelle henkilölle. Voimassa majoituksille ajalla 14.8. - 30.9.2023

majoitus_pyha_pyhaigloos
Lomarengas äkkilähdöt

Lomarenkaan äkkilähdöistä löydät tarjouksia myös Pyhä-Luostolle. Varaa mökki äkkilähdöllä ja saat -20% alennuksen ja jokaiseen varaukseen kuuluu If-peruutusturva.

pyha_mokit_lomarengas
Pyhän laadukkaissa Ski-Inn-huoneistoissa ruskamatkailet syyskuussa vaivatta, aivan Suomen vanhimman kansallispuiston kupeessa.

Tunnelmallinen ruskaloma kahdelle PyhäLinna 33 Studio-huoneistossa alkaen 99 €/yö ja koko perheen syysloma PyhäLinna 33 Family-huoneistossa alkaen 105 €/yö, kun varaat vähintään 4 yötä. Katso kaikki syyskuun tarjoukset ja majoitushinnat: pyha.fi/tarjoukset

PyhaLinna 33 studio
Ruskaloma oman mökin lämmössä

Keskusvuokraamo Pyhähipun ruskassa Kelorivitalohuoneistot alkaen 350 €/3 vrk ja
Erilliset mökit alkaen 395 €/3 vrk. Majoitushinnat sisältävät loppusiivouksen. Liinavaatteet lisämaksusta alkaen 20 €/setti noudettuna.


Varaukset verkkokaupasta pyhahippu.fi tai sähköpostilla info@pyhahippu.fi
P.S. Pyhähipussa on myös pyörävuokraamo!
 

Cabin_pyha_luosto
Pyhä Igloos majoitustarjous Pyhä Grävel tapahtumaan!

Kaksi vuorokautta kahden hengen designhuoneessa Pyhän ytimessä, kansallispuiston vieressä ja mikä parasta, Pyhä Grävelin tapahtuma-alueella, 169€!

Pyhä Igloos on pyöräilijäystävällinen majoitus. Paikalta löytyy pyörille pesupiste, lukollinen säilytyspaikka, työkalut ja huoltopukki.

Tapahtuman jälkeiset löylyt heitellään myös Igloosin saunaosastolla.

Pyhaigloos_grävel_pyha
Kurula's Resort ruskatarjous

Ruskatarjous ajalle 7.8 - 1.10. Varaa majoitus su-pe välille - 2 yötä – yhteensä 200€ ja lisäyö hintaan 100€.

Majoituksen yhteydessä erillinen Kurulaksen rantasauna ja poreamme vain 80 € ajanvarauksella.

Kurulas_Resort_suite