VisitPyhaLuosto_uimaranta

Uimaranta

Uimaan Pyhällä

Pyhän uimaranta sijaitsee noin 5 km päässä Pyhän hiihtokeskuksesta Luoston suuntaan kirkasvetisen Pyhäjärven rannalla. Astelin uimaranta (Pyhäntie 1634, 98530 Pelkosenniemi) on Pelkosenniemen kunnan ylläpitämä uimaranta josta löytyy pukukopit, kuivakäymälä, tulipaikka, lentopallokenttä, laituri ja veneenlaskupaikka. 

Uimarannan pohja on hiekkapohjainen ja syvenee nopeasti. Rannalta löytyy pelastusvene ja uimarengas, mutta alueella ei ole uimavalvontaa. Ranta on vapaasti käytettävissä ilman pääsymaksua. Kesäisin rannalla on havaittu sinilevää, jonka valvonnasta ja tiedottamisesta vastaa Pelkosenniemen kunta. 

Uimarannan parkkialueena toimii Pyhätien varrella oleva levike. Uimarannalle pysäköinti on kielletty ja sinne ajo on sallittua vain veneenlaskun ajaksi. 

Pysäköintialue

 

Uimarannalla voi kesäsäisin ennakkoon sopimalla vuokrata SUP-lautoja ja kanootteja, kayakkeja ja backraft-reppulaittoja sekä soutuveneen kalastusta varten. Vuokrauksista voit tiedustella Kairakutsulta, Outdoor Artisansilta, Lucky Ranchilta ja Pyhä Safarikselta.

Pyhäjärven rannalta löytyy myös rantasaunoja yleisvuorolla ja vuokrattavissa. Kairosmajan Karin rantasaunan yleisvuoro on avoinna kesäkuusta alkaen ja myös rannalla oleva savusauna lämpeää yleisvuorolla kesä-heinäkuun keskiviikkoisin. Lisätiedot saunasta löydät Kairosmaja.fi. Vuokrattavia rantasaunoja löytyy mm. Mokkatupa Social Dining, Lucky Ranch saluuna ja sauna, Sunday Morning Resort saunamaailma ja Kurula's Resort saunamaailma.

Kalastus Pyhäjärvessä on sallittua vain kalastusluvalla. Kalastusluvan voit ostaa K-Market Pyhätunturista tai ostamalla verkosta Pyhän vedet. Muistathan että tämän lisäksi sinulla on oltava maksettuna valtion kalastuksenhoitomaksu

Tunturitien toisesta päästä Luostolta löytyy pienen Aarnilammen uimaranta, joka on myös hiekkapohjainen uimapaikka, pukukopeilla. Myös Pelkosenniemen kirkonkylältä löytyy toinen uimaranta Kemijoesta (Kemijärventie 80), jossa on grillikota, ulkokuntoilulaitteita, keinut, matonpesupaikka ja veneenlaskupaikka.