PL_matkusta_Pyha_summer

Matkusta Pyhälle

Sujuvasti Pyhälle!

Pyhä-Luostolle pääsee sujuvasti vuoden ympäri. Lähimmät rautatieasemat sijaitsevat Kemijärvellä ja Rovaniemellä joista on alle kahden tunnin matka Pyhätunturiin. Lentäen pääset matkustamaan Rovaniemelle josta on jatkoyhteys neljä kertaa vuorokaudessa talvikaudella ja kesäkaudella kaksi kertaa vuorokaudessa. Muita lähellä olevia lentokenttiä ovat Kittilä ja Kuusamon kentät joista on alle 3 tunnin matka Pyhä-Luostolle.  

Junalla tunturiin

Pyhätunturi lähimmät rautatieasemat sijaitsevat Kemijärvellä ja Rovaniemellä. Bussilla pääset Pyhä-Luostolle päivittäin Rovaniemen & Kemijärven junilta ja lennoilta.

VR_train
Lentäen tunturiin

Pyhätunturi sijaitsee vain 90 minuutin ajomatkan päässä Rovaniemen lentoasemalta mistä bussi kuljettaa päivittäin lentovuoroilta tunturiin. Kuusamon lentoasemalta Pyhätunturille on noin 195 kilometriä, matka-ajassa noin 2 tuntia 20 minuuttia. Kittilän lentokentältä matkaa Pyhälle kertyy n. 155 kilometriä.

pyha_tule-pyhalle
Bussiyhteydet

Ajankohtaiset liikenneyhteydet löydät täältä 

Kutilan_bus_transfers
Taksit ja tilausliikenne

Pyhällä ei ole päivystävää taksiasemaa/tolppaa. Varaa taksi ennakkoon, niin varmistat kulkusi parhaiten. Suosittelemme myös hinnan sopimista kuljetuksesta etukäteen.

Pyhä lomaidea ruska 5
Parkkipaikat Pyhällä

Katso Pyhän parkkipaikat keskuksesta ja löydä sähköautonlatauspisteet

Pyha matkailuvaunualue

Omalla autolla

Tunturitie kulkee Suomen vanhimman kansallispuiston reunalla eikä sen seikkailuja kannata ohittaa. Alta löydät pysäköintialueet Pyhän hiihtokeskuksen läheisyydessä sekä listauksen sähköautojen latauspaikoista alueella.

Vaivattomasti Pyhälle

Vaivattomin reitti Pyhälle Etelä-Suomesta kulkee joko E75 (Nelostie) tai E63 (Viitostie) teitä pitkin. Nelostiellä kohti Pyhää etelä-Suomesta matkatessa varrelle suurimmista kaupungeista osuvat Jyväskylä (etäisyys Pyhälle 677 km), Oulu (343 km), Kemi (250 km) ja Rovaniemi (133 km). Viitostiellä matkaaja kohtaa Kuopion (612 km), Kajaanin (442 km), Kuusamon (197 km) ja Kemijärven (56 km) ennen saapumista Pyhälle.

Tunturitie

Pyhän ja Luoston ohittava Tunturitie on 12 tunturihuipun vierellä kulkeva maisematie myös kaikille niille, jotka kulkevat Lappiin ja Lapista. Tie, numeroltaan 962, yhdistää Kemijärven ja Sodankylän välillä kulkevan 5-tien ja Sodankylästä Rovaniemen suuntaan lähtevän 4-tien. Mistään rengasreitistä ei ole kyse, sillä esimerkiksi Kemijärven suunnasta tulevalle autoilijalle Tunturitien ajaminen pidentää matkaa vain muutamalla kilometrillä ja vie matkailijaa jatkuvasti lähemmäs kohti määränpäätään.

Katso Tunturie Google Maps reittipalvelussa

 

 

Löydä reittisi tunturiin

Vuokra-autot Pyhällä