VisitPyhaLuosto_FALKE_Lehrke_Twins_Finnland-7.jpg

Pyhän tunturiloma kesällä

Karu, mutta niin kaunis pyhätunturin kesä

Tervetuloa viettämään kesäistä tunturilomaa Pyhä-Luostolle ystäviesi kanssa. Pyhä tarjoaa aktiviteetteja, nähtävää ja koettavaa upeissa tunturimaisemissa koko kesäksi. Lisää tekemistä löytyy Luostolta, 25km pitkän Tunturitien toisesta päästä. Tähän alle kokosimme Pyhän tunturikesän parhaimmat tärpit.

 

Vaellusta tai päiväpatikointia Pyhä-Luoston kansallispuistossa

Pyhällä viihtyy luonnossa liikkumisesta nauttivat. Retkeilyreittien verkosto on monipuolinen alueella on valtavasti patikointireittejä ja maastopyöräilyreittejä. Evästauolle pysähtyvä retkeilijä saa laavulla usein seurakseen uteliaan ja ystävällisen kuukkelin. Parhaimmat Pyhä-Luosto vaelluksen (35km) reittivinkit saat Luontokeskus Naavasta, josta voit myös varata Pyhä-Luoston alueen vuokratuvat. 

Pyhän huippu


Pyhän maisemaa hallitsevat rakkaiset kerot ja kurut, jotka luovat alueelle sen karunkauniin tunnelman. Kultakeron eli Pyhätunturin huipulta avautuva maisema on huikea keskiyön auringon valossa. Sitä pääsee ihailemaan helposti maisemahissillä tai patikoimalla. Tunturin laella Ravintola Tsokan läheisyydessä on Huttu-Ukon taidereitti. Huttu-Ukon taidereitin toteuttanut paikallinen veistostaiteilija Tapio Uusitalo. 

Huttu-Ukon taidereitti Pyhän hiihtokeskus

Päiväreitteinä Pyhän tunnetuimpia on karhunjuomalammen kierros, joka kiertää suomen syvimmän kurun Isokurun pohjalla Pyhätunturin ympärysreittinä. Reitin pituus on noin 10km. Myös Noitatunturi on osuva retkikohde hieman enemmän haastetta kaipaavalle. Noitatunturin kierros on noin 14,5 km pitkä rengasreitti, joka johdattaa kulkijan jylhän Noitatunturin huipulle, jonka maisemat palkitsevat.

Karhunjuomalammen kierros

Tunturin helposti saavutettavista kohteista löytyy Aittakuru. Aittakurun upea akustiikka ja jylhät maisemat kannattaa myös käydä kokemassa Pyhän reissulla. Luostolta löytyy lisää keroja ja kuruja valloitettaviksi ja kaunista ikimetsää ihailtavaksi. Ukko-Luoston huiputus kannattaa ainakin sisällyttää lomaohjelmaan.

Tutustu Pyhä-Luoston kansallispuiston karttaa.

IKUINEN, MUTTA HETKESSÄ KIINNI

Pulahda uimaan Pyhäjärven puhtaisiin vesiin päivän patikoinnin jälkeen. Kesällä Kairosmaja järjestää Pyhäjärven rannassa saunavuoroja päivittäin ja keskiviikkoisin lämpeää myös savusauna. Pyhältä löydät myös muut rentouttavat hyvinvointipalvelut ja vuokra saunat sekä yleiset uimarannat.

Kairosmaja_kesa_laituri

 

VILLI, MUTTA NIIN LEMPEÄ

Jylhät tunturimaisemat houkuttelevat villeihin elämyksiin. Polkujuoksijoille löytyy teknisiä reittejä ja maastopyöräilijällekin on paljon vaihtoehtoja 150km Pyhä-Luostolla: ajaa voi metsien ja tunturien keskellä Luostolle asti. Tutustu Pyhä-Luosto maastopyöräilyreittiin Pyhähipun ja Velogin tekemässä youtube videossa. 

Mountainbike_Pyha-Luosto

Historian, luonnon ja kulttuurin vastapainona Pyhä tarjoaa kävijöilleen kaikki mukavuudet ja palvelut, mitä nykyihminen lomalta odottaa saattaa. Majoitusta löytyy mökistä boutiquehotelliin ja lisää tekemistä ratsastuksesta frisbeegolfiin ja vuokravälineitä SUP-laudoista, maastopyöriin. Alueen yrittäjät ovat sitoutuneet vaalimaan alueen luontoa ja panostavat kestävään kehittämiseen. Haluamme varmistaa, että Pyhä säilyy myös tuleville sukupolville.

Pyhäjarvi_SUP_pyha

Toteutettu TEMin kautta Alueiden matkailuelinkeinon elpymistä edistävällä hankerahoituksella #matkailualueetnousuun.

Lapin kesän, yöttömän yön ja PYÖRÄILYN ystävät hii o hoi!

Nyt olisi ainutlaatuinen mahdollisuus yhdistää pyöräily&mökkeily Pyhällä kesällä 2024.

Varaamalla majoituksen Pyhähipusta saat mahdollisuuden vuokrata fätbiken tai e-fätbiken todella edullisesti koko lomasi ajaksi. Tarjolla 3-7vrk paketteja.

Esimerkiksi 
5vrk:n paketti sis. (esim. Huttukero huoneisto)
kelohonkainen huoneisto hintaan 420e/5vrk (sis.loppusiivous)
normi fätbike 70e/hlö/5vrk
e-fätbike 150e/hlö/5vrk

Katso mieleisesi majoitus verkkokaupastamme ja laita meille sähköpostia info@pyhahippu.fi  niin paketoimme sinulle pyörät samaan varaukseen. 

Pyörätarjous on sidottu majoitukseen eikä sitä voida yhdistää muihin tarjouksiin. Tarjous koskee ainoastaan normi färbikejä ja e-fätbikejä.

Näitä paketteja on saatavilla todella rajoitetusti joten varaa pikaisesti omasi. Tarjous on voimassa 01.06 -31.08.2024
 

PyhaLuostoMTB-JaniKarppaPhoto-6685.jpg

Kesän tapahtumat

Midnight_Sun_Film_Festival.png

Sodankylän elokuvajuhlat

Tapahtumat
12.6.2024 - 16.6.2024
fribeegolf_pyhaluosto

Pyhä-Luosto Open 2024

Tapahtumat
19.7.2024 - 21.7.2024
LuostoSoi_Kuvaaja_TaikaSorensen.jpg

Luosto Soi! - festivaali

Tapahtumat
31.7.2024 - 4.8.2024
Unplugged

Pyhä Unplugged

Tapahtumat
1.8.2024 - 4.8.2024
Tunturimaraton

Nuts Pyhä 2024

Tapahtumat
10.8.2024 - 10.8.2024
Image
Bus icon
Bussiyhteydet
Image
Meals
Ravintolat
Image
map
Kartat ja esitteet
Image
Email
Tilaa Pyhä-Luosto uutiset