The Original Free'kend

The Original Free´kend kuuluu kaikille, joita merkittyjen rinteiden ulkopuoliset maastot kutsuvat. Tapahtuman ydin muodostuu kolmesta kilpailusta: Huttu-Ukko Challengesta, Poker Randosta ja Aittakurun vapaalaskukisasta. Kisakokonaisuuden voittajat palkitaan Kukkulan Kuninkaallisina.

Pitkän viikonlopun aikana myös lasketaan hyvässä seurassa hiihtokeskuksen hisseiltä saavutettavilla vapaalaskualueilla ja opitaan uutta Suomen taitavimmilta vapaalaskijoilta, Free´kend-lähettiläiltä. Viikonloppu sisältää livemusiikkia, ja lauantaina avokätisen palkintojenjaon jälkeen esiintyy Modem.

Kauden kuumimmat välineuutuudet löytyvät tapahtuman ajan Free´kendin test centeristä, mukana menossa ovat muun muassa tapahtuman pääsponsorit Salomon ja Burton.

Seuraava The Original Free'kend järjestetään 21.–24.3.2024. Ohjelma julkaistaan ja ilmoittautuminen avataan joulukuussa 2023.

Sopivaa ohjelmaa löytyy sekä ensikertalaisille että kokeneille vapaalaskijoille. Laskuvälineenä voi olla lumilauta, alppisukset tai telemark-sukset. 7–16-vuotiaat juniorit kisaavat samoissa kisoissa aikuisten kanssa, mutta heille on omat vapaalaskusessarinsa. Ensi keväänä kisasarjoissa ovat ensimmäistä kertaa myös vähän vanhempien laskijoiden masters-sarja ja unisex-sarja.

Mahdollisissa kysymyksissä ole yhteydessä osoitteeseen tapahtumat(a)pyha.fi
Aika
21.3.2024 - 24.3.2024 12:00 - 13:00
Paikka
Pyhä Ski Resort
Osoite

Kultakeronkatu 21
98530 Pyhätunturi
Suomi

Isot tapahtumat Vapaalasku Urheilu
The Original Free'kend 2024.jpg

Osallistujille huomioksi

Osallistujalla tulee olla vapaalaskuworkshopeissa lumivyörypelastusvälineet (piippari, lapio ja sondi), reppu ja kypärä. Aittakurun kisassa osallistujilla tulee olla piippari matkassa. Suosituksena kisassa on selkäpanssari. Pyhä auttaa välineiden vuokraamisessa tarvittaessa. Tarkistathan, että sinulla on off-piste-laskemisen kattava vakuutus. Päivien ajaksi tarvitsee myös hissilipun. Free´kendissä tärkeintä on yhdessä laskeminen, ja ylöspäin mentäessä käytetään hissejä apuna.

Telemark-laskijat voivat ilmoittautua workshopien alppiryhmiin. Kilpailuissa järjestetään oma sarjansa telemark-laskijoille, mikäli osallistujia tulee tarpeeksi. 

Yhteistyössä:

Karhu Koff

 

 

 

Oikeudet muutoksiin pidätetään. Mahdolliset Pyhätunturi Oy:sta riippumattomat sähkökatkot ja siitä seuraavat ohjelmamuutokset tai peruuntumiset eivät oikeuta rahanpalautuksiin.