Kultakero I

Uutta Pyhällä talvikaudella 22-23

Kultakero-hotelli sekä uusi vuokraamo ja Pyhä Store aukeavat, ravintolauutuuksina CAMP Kitchen & Bar sekä Hanki Baari, Pohjoisrinteille uusi seikkailullinen rinnereitti

Julkaistu 7.9.2022

Pyhän hotellitasanteelle avautuu talvella 22–23 uusi hotelli, kun Kultakero-projektin ensimmäinen vaihe valmistuu. Lisäksi Pyhän Pohjoisrinteille aukeaa uusi seikkailullinen Pohjoisrinne, jolla on pituutta kaksi kilometriä. Uusi PohjoisExpress-tuolihissi palvelee asiakkaita Pohjoisrinteiden avaustavoitteesta 3.12. lähtien.
Pyhän asiakkaita palvelevat ensi talvena myös remontin myötä joulukuussa Hotelli Pyhätunturiin remontin jälkeen avautuva CAMP Kitchen & Bar sekä Pohjoisrinteiden ala-asemalle avautuva Hanki Baari.

Kultakero-hotellin ensimmäinen osa valmistuu

Pyhätunturin suurin huippu on nimeltään Kultakero, ja samalla nimellä avautui vuonna 1966 Pyhän perinteikäs hotelli, joka nykyisin tunnetaan nimellä Hotelli Pyhätunturi. Historiallinen nimi otetaan uuteen käyttöön talvikaudella 2022-2023, kun Pyhän uuden tunturikylän ensimmäinen osa, Kultakero I, valmistuu. 


Kultakeron I-vaiheessa valmistuu neljä erilaista huoneistotyyppiä: Kultakero Rakka -hotellihuoneet sekä Kultakero Tokka29-, Pore55- sekä Taivas136 -huoneistot. Uudet huoneistot sopivat 4–10 hengen seurueiden tarpeisiin, ja ikkunoista avautuvat Pyhän hienot tunturimaisemat. Varustelutaso on korkea ja tyyli levollista tunturiluksusta. Pore- ja Taivas-huoneistoissa majoittuessa pääsee nauttimaan omasta ulkoporealtaasta. Uudet huoneistot ovat valmiina majoituskäytössä viimeistään ensi talven hiihtolomilla ja tulevat varattaviksi syyskuun aikana.


Lisäksi talvelle 22-23 ovat käytössä niin ikään poreammeelliset, uudet PyhäLinna130-huoneistot.

 

Kultakero-hotellin yhteyteen aukeaa uusittu vuokraamo sekä PyhäStore

Kultakeron katutasoon avautuu laajennettu vuokraamo, jossa on kattava vapaalaskuvalikoima. Kesällä 2023 vuokraamossa saatavilla on myös vuokrapyöriä.


Kultakerosta saa kotinsa myös uusi 200-neliöinen PyhäStore, rinteessä ja tunturiluonnossa liikkuvia ihmisiä kattavasti palveleva outdoor-merkkimyymälä.
 
Pohjoisrinteille avautuu uusi seikkailullinen rinne, PohjoisExpress käytössä joulukuun alusta
Pyhän suosituille Pohjoisrinteille avautuu uusi, 2000 metrin pituinen rinne, jolla on leveyttä 7–10 metriä. Rinne kulkee upeiden kansallispuistomaisemien äärellä suositun Pohjoisen Sinisen rinteen lähellä. Rinteen rakennusvaiheessa on mukailtu mahdollisimman paljon luonnonmuotoja. Rinne palvelee kaikkia Pyhän asiakkaita; myös vapaalaskijoita, jotka pääsevät rinnettä pitkin helposti Pohjoisrinteiden vapaalaskualueille.


Puolivälissä rinnettä on mahdollista pysähtyä tauolle Pohjoisrinteiden laavulle, jossa talvisaikaan voi tervehtiä myös poroja.


Uusi PohjoisExpress-tuolihissi palvelee asiakkaita koko kauden. Pohjoisrinteiden avaustavoite on joulukuussa 2.12. eli reilusti aikaisemmin kuin aiempina talvina.

Lisäksi Pyhälle tehdään useita tunturialueella liikkumista helpottavia reittejä, kuten Pohjoisen Punaisesta rinteestä Etupuolen Siniseen rinteeseen, jolloin PohjoisExpress-hissiltä pääsee kätevästi siirtymään Pyhän eturinteiden puolelle.
Pyhälle saadaan talvikaudelle 22–23 myös yksi uusi valaistu rinne, kun Perherinteiden uuden sompahissin viereinen rinne 11 (Pikku-Ukko), saa energiatehokkaat led-valot.
 

Ravintolauudistuksina hotellin CAMP Kitchen&Bar sekä Pohjoisrinteiden Hanki-Baari

Pyhän hotellissa avautuu joulukuussa remontoitu ja uusittu CAMP Kitchen&Bar -ravintola, joka tarjoilee laskijoiden lempiruokia Turusta Thaimaahan, Nuorgamista New Yorkiin ja maisemareittejä takaisin.


Pohjoisrinteiden ravintolatiloihin avautuu kaudella 22-23 Hanki Baari, jonka rento ja maistuva tarjonta on monelle tuttu jo Pyhän sisartunturilta Rukalta.
 

Pyhä kasvaa kestävän kehityksen ehdoilla

Pyhällä kasvu tehdään kestävästi ja tunturin omaleimaista fiilistä vaalien.  Kehityksen kivijalkana toimii Pyhä Master Plan -kokonaissuunnitelma, jonka on luonut kanadalainen, maailman johtava hiihtokeskusten suunnittelija Ecosign Mountain Planners. Master Planin ytimenä on viihtyisä kävelykylä, rinteiden ja palveluiden hyvä saavutettavuus ilman autoa sekä niin kutsutut “kuumat ski-in/ski-out pedit”, joiden avulla saadaan majoituspalveluille mahdollisimman suuri käyttöaste sen sijaan, että yksityisten omistamat lomamajoitukset olisivat suurimman osan vuodesta tyhjillään. Näin vähennetään rakentamisesta syntyvää ekologista vaikutusta sekä loma-asuntojen aiheuttamaa energian kulutusta. Kultakero-projekti on myös panostus ekologisemman rakentamisen suuntaan, sillä rakennukset tehdään kotimaisesta hirrestä, joka pienen hiilijalanjälkensä lisäksi sopii tunnelmaltaan Pyhälle hyvin. 


    •    Pyhän rinteiden avaustavoite kaudelle 22-23 on perjantaina 18.11.2022. Lisätiedot >
    •    Pohjoisrinteiden avaustavoite on lauantaina 3.12.2022.