Maan Ääni -näyttely Karhunjuomalammella

Maan ääni -näyttelyn avajaisia vietettiin Karhunjuomalammen tuvan pihapiirissä Taidefestivaali PyhäSanan yhteydessä syyskuussa 2023. Näyttely on avoinna Karhunjuomalammen, Kapustan ja Yli-Luoston tuvilla 16.9.2023–14.9.2024 välisenä aikana. 

Näyttely kutsuu kuvin ja pienin tarinoin pohdiskelemaan ihmisen ja luonnon välistä suhdetta. Näyttely on luotu yhteistyössä Lapin yliopiston Intra-living in the Anthropocene -tutkimusryhmän, kuraattori Pinja Metsäkoivun, valokuvaajien Antti Kurolan ja Antti Pakkasen, sekä ympäristötaitelija Antti Stöckellin kesken.

Teksti jatkuu kuvan alapuolella.
Aika
16.9.2023 - 14.9.2024
Paikka
Karhunjuomalammen tupa
Osoite

Pyhä-Luoston Kansallispuisto
98530 Pyhätunturi
Suomi

Taide & Kulttuuri
Maan Ääni

Työ pohjautuu vuosien 2019–2023 aikana Pyhä-Luoston kansallispuistossa toteutettuun tutkimushankkeeseen, jonka aikana pohdittiin monilajiseen läheisyyteen liittyviä kysymyksiä: Miten eri lajit – niin ihmiset kuin vaikkapa mustikat – pitävät huolta toisistaan? Miltä matkailun kasvu näyttää sammaleen näkökulmasta? Millaisia elinkeinon mahdollisuuksia nokkoset voivat tarjota? Millainen on koskematon tai koskettava maisema? Kuinka kansallispuiston erilaiset ajallisuudet, kuten kivien ekologia tai matkailun historia, kohtaavat kulkijan kokemuksissa? Millaisia tarinoita kuukkeli kertoo vierailijoille? 

Oikeudet muutoksiin pidätetään.