Kultakero I-vaiheen kivijalassa sijaitsee uusi välinevuokraamo

Kultakero-hotelli sekä uusi vuokraamo ja Pyhä Store aukeavat

Kultakero-hotelli sekä uusi vuokraamo ja Pyhä Store aukeavat

Pyhän hotellitasanteelle avautuu talvella 22-23 uusi hotelli, kun Kultakero-projektin ensimmäinen vaihe valmistuu. Nyt varattavissa ovat ensi talven hiihtolomat. 

Kultakero-hotellin ensimmäinen osa valmistuu

Pyhätunturin suurin huippu on nimeltään Kultakero, ja samalla nimellä avautui vuonna 1966 Pyhän perinteikäs hotelli, joka nykyisin tunnetaan nimellä Hotelli Pyhätunturi. Historiallinen nimi otetaan uuteen käyttöön talvikaudella 2022-2023, kun Pyhän uuden tunturikylän ensimmäinen osa, Kultakero I, valmistuu.

Kultakeron I-vaiheessa valmistuu 4 erilaista huoneistotyyppiä: Kultakero Rakka hotellihuoneet sekä Kultakero Tokka29-, Pore55 sekä Taivas136-huoneistot. Uudet huoneistot sopivat 4–10 hengen seurueiden tarpeisiin, ja ikkunoista avautuvat Pyhän hienot tunturimaisemat. Varustelutaso on korkea ja tyyli “levollista tunturiluksusta”. Pore- ja Taivas-huoneistoissa majoittuessa pääsee nauttimaan omasta ulkoporealtaasta. 
Lisäksi talvelle 22-23 ovat käytössä niin ikään poreammeelliset, uudet PyhäLinna130-huoneistot.

Kultakero-hotellin yhteyteen aukeaa uusittu vuokraamo sekä Pyhä Store 

Kultakeron katutasoon avautuu laajennettu vuokraamo, jossa on kattava vapaalaskuvalikoima. Kesällä 2023 vuokraamossa saatavilla on myös vuokrapyöriä. Kultakerosta saa kotinsa myös uusi 200-neliöinen PyhäStore, rinteessä ja tunturiluonnossa liikkuvia ihmisiä kattavasti palveleva outdoor-merkkimyymälä.

Pyhä kasvaa kestävän kehityksen ehdoilla

Pyhällä kasvu tehdään kestävästi ja tunturin omaleimaista fiilistä vaalien.  Kehityksen kivijalkana toimii Pyhä Master Plan -kokonaissuunnitelma, jonka on luonut kanadalainen, maailman johtava hiihtokeskusten suunnittelija Ecosign Mountain Planners. Master Planin ytimenä on viihtyisä kävelykylä, rinteiden ja palveluiden hyvä saavutettavuus ilman autoa sekä niin kutsutut “kuumat ski-in/ski-out pedit”, joiden avulla saadaan majoituspalveluille mahdollisimman suuri käyttöaste sen sijaan, että yksityisten omistamat lomamajoitukset olisivat suurimman osan vuodesta tyhjillään. Näin vähennetään rakentamisesta syntyvää ekologista vaikutusta sekä loma-asuntojen aiheuttamaa energian kulutusta. Kultakero-projekti on myös panostus ekologisemman rakentamisen suuntaan, sillä rakennukset tehdään kotimaisesta hirrestä, joka pienen hiilijalanjälkensä lisäksi sopii tunnelmaltaan Pyhälle hyvin. 

Pyhän rinteiden avaustavoite kaudelle 22-23 on perjantaina 18.11.2022.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Ville Aho,
Rukakeskus-konserni, puh 0400895987