Pyhä view Lapland

Pyhän hotellitasanteen piharemontti: Kultakero I ja II saavat kohennetun piha-alueen

Julkaistu 14.5.2024

 

Pyhän hotellitasanteen ympäristö kokee kesän aikana muodonmuutoksen, kun Kultakero I ja Kultakero II –rakennukset sekä Hotelli Pyhätunturi saavat päivitetyn piha-alueen. Remontissa panostetaan erityisesti opastukseen ja jätehuoltoon samalla kun parkkipaikkoja optimoidaan parhaan mahdollisen käytön varmistamiseksi.

 

Yksi keskeisimmistä muutoksista on opastuksen ja jätehuollon parantaminen. Uusien opasteiden avulla kävijät löytävät helposti sopiville paikoille, samalla kun varmistetaan bussien ja rekkojen sujuva liikennöinti alueella. Jätehuollon sekä kierrättämisen tehokkuutta parannetaan uudella pahvipaalaimella.  

 

Parkkipaikkojen määrää optimoidaan, mikä tuo alueelle 15-20 lisäparkkipaikkaa. Näin pysäköintitilaa saadaan kasvatettua ja varmistetaan vierailijoille pääsy tasanteen palveluiden äärelle. Päiväparkkipaikat esimerkiksi maisemahissin käyttäjille ja kansallispuistossa retkeileville tulevat jatkossakin sijaitsemaan kätevästi Luontokeskus Naavan edessä, Alavuokraamon vieressä, Pohjoisrinteillä ja Perherinteillä.

Lue lisää parkkipaikoista Pyhällä

 

Ympäristötietoisuuden kasvaessa sähköautoilu on yhä suositumpaa. Siksi remontissa otetaan huomioon myös sähköautoilijat, joille on varattu kahdeksan uutta latauspaikkaa. Näin yhteensä 12 latauspaikkaa tulee palvelemaan tasanteella kävijöitä.

 

Piharemontin alustava valmistumistavoite on juhannukseen 2024 mennessä.  

 

Tutustu uudistuneeseen Pyhän tunturikylään