Biker image

Pyhälle avattu uusi aloittelijoiden alamäkipyöräreitti

Uusi, kaikille vapaassa käytössä oleva alamäkipyöräreitti avautui taikamaton viereen  

Julkaistu 14.8.2023

Pyhätunturin hiihtokeskukseen avattiin elokuun alussa uusi, Pyhällä laatuaan ensimmäinen alamäkipyöräreitti Alavuokraamon eteen. Reitti on vaikeustasoltaan vihreä, ja soveltuu taitotasosta riippumatta niin perheen pienimmille kuin vanhemmillekin alamäkipyöräilijöille. 

Pituutta reitillä on 150 metrin verran, ja vieressä pyörivän taikamaton kyydissä pääsee nousemaan ylös reitin alkuun. Taikamatto palvelee maisemahissin aukioloaikojen puitteissa ti-la 10.30-17, ja reitin ajaminen sekä taikamaton käyttö on täysin ilmaista. Taikamatolle noustaessa tulee muistaa nousta pois pyörän selästä ja taluttaa pyörä matolle.

Alamäkireittien lisäksi Pyhällä näkyy kasvava kysyntä maastopyöräilyyn. Viime talvena avattu Kultakero vuokraamo laajensi valikoimansa kattamaan myös kesäkävijät, ja PyhäStoren yhteydestä saa nyt vuokrattua myös maastopyörät. Kattava valikoima täydentyi viime viikolla uusilla täysjoustoisilla sähköpyörillä. 

Bike route image

Aloittelijoiden alamäkipyöräreitti on vapaasti ajettavissa myös taikamaton aukioloaikojen ulkopuolella. 

 

Reitti on rakennettu osana Alamäkireittejä tunturiin -hanketta, jota hallinnoi Pelkosenniemen kunta ja osarahoitetaan Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta 2014 – 2020

EU logo